Oyun yapmak için sistem tavsiyesi

Ahmet_batuhan_9

Centipat
PC topladığımda oyun yapmaya çalışacağım ve oyun oynayacağım. O nedenle işlemci mi daha önemli yoksa ekran kartı mı? Lütfen "bir sürü kişi bir oyunu anca beceriyor sen nasıl yapacaksın? " Veya "ekip gerekir. " vb. cevaplar yazmayın!
Bright memory diye bir oyun var tek bir kişi geliştirdi 95 puan aldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynamak için ekran kartı ağırlıklı olmak üzere işlemci ve ekran kartına da ihtiyacınız var. Hangi oyunu oynadığınıza göre ikisinden biri daha fazla yük altında kalacak. Oyun yapmaya çalışabilirsiniz tabiki ancak bunun için sağlam altyapı gerekiyor. Genelde Unreal Engine kullanılıyor. Bunlar için ise işlemci ağırlıklı olmak üzere her şeye ihtiyacınız var. Özellikle yüksek RAM kapasitesi. Yüksek depolama alanı. Soğutma bakımından iyi bir kasa. Kısaca çok iyi donanımlara ihtiyacınız var. Ha derseniz ki ben 2D basit oyunlar yapacağım. Ortalamanın üstünde bir bilgisayar işinizi görecektir bu iş için. Bu konuda bilgisi geniş olan arkadaşlar yol gösterir size.

İkiside önemli oyunlar için özel ekran kartları var işlemci olarakta sağlam bir tane lazım ama bunlar pahallı şeyler oyun yapan kişilerin bilgisayarları 10 Bin den az değil.

İkisi de önemli. En iyisi bütçe belirtin tavsiye verelim. Bir de sorunuzun cevabını bile vermeyen, gereksiz bir mesajı neden en iyi mesaj seçtiniz anlamadım.
İkiside önemli oyunlar için özel ekran kartları var işlemci olarakta sağlam bir tane lazım ama bunlar pahallı şeyler oyun yapan kişilerin bilgisayarları 10 Bin den az değil.
10 bin olması zorunlu değil. 3000 bile olur. Zaten arkadaşın mesajına bakılırsa çok profesyonel oyun yapmayacağını veya e-spor seviyesinde oyun oynamayacağını anlamak zor değil.

Ben de bir oyun geliştiricisiyim ve profesyonel olmadığını varsayarak söylüyorum ki senin oyun yapmak için çok güçlü ekran kart veya işlemcilere ihtiyacın olmayacak. Zaten ortalama veya ortalamanın bir üst segment sistem toplarsan oyun geliştirme ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Fakat oyun oynama ile ilgili aynısını söylemeyeceğim çünkü artık oyun sektörü gelişti ve ortalama bir sistem ile güncel oyunları akıcı oynaman çok zor. Özet olarak oyun oynamak asıl amaçsa oyun bilgisayarı toplayın zaten oyun geliştirmeyle ilgili ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar o sistem.Ve oyun geliştirmek ile ilgili çok daha fazla araştırma yapman lazım çünkü konuşmalarından anladığım kadarıyla sadece bir heves söz konusu. Bright Memory gibi oyunlar var tabiki yapılamaz değil fakat kullanacağın engine ,tasarım programı vs uzmanlaşman gerekiyor

Son düzenleme:
Oyun geliştirmek için ne gibi programlar kullanacağını veya programların nasıl kullanıldığını biliyor musun? Basit bir oyun geliştirmek bile sabır ve çaba gerektiren bir şey. Ayrıca bence daha basit şeylerle uğraşıp sonradan oyun geliştirmeni tavsiye ederim. Bu arada ben oyun geliştiricisi falan değilim sadece biraz kodlama ile ilgileniyorum arada.

2D oyun yapmayı düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…