Oyun yapmak kolaylaştı mı?

Diamant

Decipat
Bildiğiniz üzere tek başına yapılan indie oyunların yapımı çok uzun sürüyor. Fakat yapay zekanın gelişmesi ile birlikte kolayca modeller yapılabiliyor, pek iyi çalışmasa bile kodda yazdırılabiliyor. Bence tek başına oyun geliştirecek kişiler bile kısa sürede güzel bir iş çıkartabilir. Oyun yapımında en çok zaman alan şey modelleme kısmı. Ücretsiz hazır modeller de pek güzel olmuyor. Geçenlerde AI ile oyun modeli yapan bir site buldum. Beklediğimden çok daha iyi iş çıkardı. Bana M4A1'li bir asker modeli yap dedim, asker ve silah modelini ayrı ayrı verdi ve çok güzelde yaptı. Tabii aşırı kaliteli olmuyor ama ileride daha da gelişir diye düşünüyorum. Sizce sektörün durumu bu gidişle ne olur?

Bence basit oyun yapmak kolaylaştı. Örnek vereyim GTA 3 düzeyinde bir oyun (seslendirme ve sesler hariç) 2-3 profesyonel ile 1 senede yapılabilir fakat GTA 6 oyunu piyasaya çıkıyor ve acayip detaylı bir oyuna benziyor. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır hocam.

Doğru hocam zaten aşırı büyük projeler için durum yine aynı. Ama Rockstar bile bu AI teknolojisinden yararlanır diye düşünüyorum. 1-2 saat süren indie korku oyunları oluyor. Öyle bir şey yapacak birisi için çok güzel bir teknoloji bence.

Aslında indie olarak büyük ölçüde kolaylık ve zaman kazandırdığı doğru temel birimlere özel ( 2D-3D asset, ses-müzik, script vb.) Hepsine özel yapay zeka araçları bulunuyor ama bunları kullanmakta yine sektörden insanların yardımıyla. Verimsiz kullanıldığı zaman sıksık oyuniçi bütünlüğünü bozan unsurlara sebep olabiliyor ve piyasada bilinen, hızlı üretilip hızlı tüketilen kalitesiz oyunları oluşturuyor. Bu yüzden bu tür toolları kullanırken iyi prompt bilgisine sahip olmakta fayda var.

Katılıyorum hocam ama bence Rockstar Al teknolojisinden yararlanacağını düşünmüyorum, sonuçta her çıkardıkları oyun için beklenti en yüksekte.

Teknolojinin bütün dallarında en son bitecek sektörlerden birisi oyun geliştirmek. Çok üst düzey şirketler harici modelleme yapmayı gerektirecek bir durum kalmadı ki. Ancak bu demek olmuyor ki her şey çok kolay ve bir oyun yapmak çok kısa sürer.

Şuan sektörde en önemli unsur: Oyun içeriği -> UI -> UX -> Optimizasyon en sonda da grafikler denebilir.

10 sene önceki imkanlar ile şuanki imkanlar arasında büyük fark var. Şuanki motorlarla 15 kişi bir yıl kısa sürede mükemmel bir oyun yapabilir. Bazen profesyoneller bir ayda, bir haftada bazen ise 3 günde basit bir oyun yapma etkinlikleri yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…