Oyun yapmak para kazandırır mı?

Dokümantasyon ne oluyor hocam?
 
Önceden benim de merakım vardı oyun geliştirmeye. D&R'dan 2D, 3D oyun geliştirme kitabı almıştım. Daha önceden de bir YouTube kanalından bakıp adamın yaptığının tıpatıp aynısını yapmıştım. Tabi o zaman da oyunu kendin yapmış gibi hissetmiyorsun, eğlenmiyorsun. Ama benim de genelde bırakma sebebim tasarımlar olmuştu.
Kanalı merak ederseniz: https://youtube.com/@VirtusEdu
(Eklemeyi unutmuşum lisede bilişim bölümünde 9. Sınıfta python bu sene c# öğreniyoruz eğer güzel çözebilirsem ve daha iyi bir bilgisayara geçersem ben de tekrar bir şeyler denemeye başlarım)
 
Hocam ben bu devirde öyle mobil oyun göremiyorum. Mobil oyun algım değişti.
Şuan üzerinde çalıştığım birçok oyunu yorumladigim FPS, Anime, Third Person, 25 kadar yakın dövüş silahlarindan oluşan rekabetçi bir oyun projesi var. Oyunum hakkında fazla bilgi vermeyecegim ama mesela 2dk bile düşününce mobil platformlarda Smite Arena modu çok fazla tutabileceği halde halen yapan olmadigini görüyorum. Sene 2010 civari kapanan Exteel oyunundan bile esinlenip oyunlar düşünülebilir. Bahsettiğim oyunlar basit değil, o mesajda da belirttiğim gibi ilerisi için yapılabilecek esinlenmeler.
 
Son düzenleme:
Dokümantasyon ne oluyor hocam?

Kullanacağın bir kütüphanenin nasıl kullanılacağını sana anlatan yazıya diyebiliriz. Onlarca sayfada olabilir 1 sayfa yazıda olabilir. Unity derslerine bakarak bir şeyler öğrenebilrisin gayet fakat oralarda olmayan bir şey iyapman gerektiğinde o konunun dökümatasyonuna bakman gerekebiliyor. Bu dokümantasyonlarda İngilizce.
 

PC platforumunda korku oyunu geliştirebilirsin, indie korku oyunları için fazla ilgi oluyor. Unity ile ne kadar atmosferik geliştirirsin bilemiyorum fakat düzgün bir oyun geliştirip pazarladığın anda paralar gelir, reklamını çok iyi yapman lazım.

Şahsen mobil oyun tarafına iyi bakamıyorum, piyasada tonlarca mobil oyun var. Geliştirdiğin oyunun tutması çok zor oluyor.
 
Hyper casual oyunlar tutarsa çok para kazandırıyor. Mobil sektörde en çok para onlarda.

Mobil tarafda absürt bir rekabet var. Büyük firmaların yanında birçok küçük firma Türkiye'de Hindistan da ya da böyle işçiliğin ucuz olduğu yerlerde ortalama oyun çıkartanlara para verip oyun yaptırıp kendisi dağıttığı ortamda başarılı olmak zor.


Katılıyorum. Korku oyunlarında çok şans var fakat iyisini yapmak emek ve zaman istiyor. Welcome to the Game mesela tek kişinin geliştirebileceği bir oyun mantığı zor değil. Daha basit olupta tutan oyunlarda var. Bu bahsettiğim oyun 6 ayda çıkartılabilecek bir oyun ilk oyunu 500k ikinci oyunu 1.3 milyon dolar gelir getirmişti sanırım. Burada açık etmek istemediğim bir tür daha var orada da bayağı imkan var.
 
Söylemeyi unutmuşum korku ve gerilim oyunları yapmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar peki bu oyun yapmak için hangi bölümü okumalıyım üniversitede? Araştırdım herkes farklı diyor.
 
Son düzenleme:
Sana kalmış sen eğer disiplinli bir şekilde kendimi geliştiririm İngilizcemi en kötü B2 yaparım diyorsan. Üniversiteye gitmedende iş çıkartısın. Fakat böyle bir durum için iyi bilgisayar iyi bir aile ve eve ihtiyacın var. Eğer bir gelirinde yoksa 1 sene evde oturup oyun çıkartman zor zaten mental olarak seni böyle bir şey zorlar. Bölüm konusunda tavsiye veremeyeceğim. Oyun tasarımcılığı programı var bazı üniversitelerde fakat senin amacın ne o önemli yani belki PC müh ya da direkt yazılım müh daha mantıklı olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…