Oyun yapmaya nasıl başlanır?

the13

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Uzun zamandır C# ile program yapmaktayım orta seviyede grafik tecrübem var artık oyun yapmanın vakti geldi diye düşünüyorum giriş olarak, Dealer's Life tarzında bir oyun yapmak istiyorum kod kısmında sorun yok aynı şekilde grafik konusunda da yok fakat nereden nasıl başlarım bilgim yok. YouTube üzerinde birden fazla video bulunuyor fakat birkaç tanesini izlediğimde çok kafa karıştırıcı buldum. Sizden ricam izleyeceğim yol nasıl olmalı nereden başlamalı özellikle belirttiğim tarzda oyunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Unity ile oyun yapmanızı öneririm. Oyun yapmaya başlamadan önce Unity'yi kullanmayı bilmiyorsanız öğrenmek adına BTK Akademi'den ücretsiz eğitim videolarına ulaşabilirsiniz. Temel atmak adına güzel eğitim vermektedirler. İngilizceniz varsa patika. Dev üzerinden İngilizce eğitim videolarına ulaşabilirsiniz. Ardından oyun yapmaya başladığınızda özellikle dikkat edin hemen başlamayın. Çünkü hemen başladığınız durumda önce şunu ekleyeyim, sonra bunu ekleyeyim falan filan demeye başlayacaksınız ve ortaya karışık bir durum ortaya çıkacak. Normalde 3 5 ay sürmesi gereken oyun 8 9 aya veyahut daha fazla zaman alacaktır. Ondan dolayı size tavsiyem öncelikle oyununuzda nelerin olmasını istediğinizi belirleyin. O belirlediklerinizi oyuna ekleyin ve belirlediklerinizin dışına olabildiğince çıkmamaya çalışın.

Merhaba, sana ulaşabileceğim sosyal medya adresin var mı? Oyun yapım aşamaları, programlar vb. birçok şeyi biliyorum. Fakat kodlama ve oyun motoru kullanım bilgim yok. Yakında oyun motoru ve kodlama dersleri almaya başlayacağım. Sırf sana cevap yazabilmek için kayıt oldum siteye. :D

Merhaba, sana ulaşabileceğim sosyal medya adresin var mı? Oyun yapım aşamaları, programlar vb. birçok şeyi biliyorum. Fakat kodlama ve oyun motoru kullanım bilgim yok. Yakında oyun motoru ve kodlama dersleri almaya başlayacağım. Sırf sana cevap yazabilmek için kayıt oldum siteye. :D

sdkcck22 Instagram adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı