Oyun yayınlamak için Epic Games vs Steam

infernosentinel

Femtopat
Arkadaşlar öncelikle bunu konu oyun satın almak için değil oyun yayımlamak için yazdım.
Steam de ve Epic Games'te oyun yayınlama ücreti 100 dolar, Epic Games kura göre yaptığı için toplamda 1700 TL'ye eşit. Steam kur olayını kaldırdığı için 100 doların TL karşılığı diye biliyorum (yanlışım varsa altta yazarsanız sevinirim) yaptığım oyun vampires survivor ve brotato tarzı ancak 3D olarak oyunu hazırladım. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Gönülüm her ikisini yayınlamakta ancak maddi açıdan güç bir durum.

Hocam bence Epic üzerinden yayınlamanız daha iyi olur Epic Games satın alımlarda TL üzerinden olduğu için alacak kişiler için daha iyi olur. Yine de siz bilirsiniz.

Steam de yayınlarsan oyunun ölme ihtimali düşer ama eğer Epic'te dağıtım yaparsan para kazanırsın fakat oyun ölür gider.

Steam.

Hocam her iki tarafında kendince artı ve eksileri var.

Öncelikle Epic üzerinden yayınlarsanız Türk lirası olarak ödeme yapabileceğiniz için biraz da olsa dolara göre kardasınız, Epic'in daha az komisyon almasıda cabası ama yayınladığınız oyunu bir hobiden ziyade gerçekten para kazanma beklentisi ile yayınlıyorsanız Epic Games'in kullanıcılar arasında Steam kadar popüler olmaması nedeni ile yeterince ilgi göremeyebilir.

Steam üzerinden yayınlarsanız da evet dolar üzerinden ödeyeceksiniz ama aynı şekilde de kazanacaksınız ayrıca Steam daha fazla komisyon alıyor (eğer bir değişiklik olmadıysa) ama bunların yanı sıra Türk kullanıcılar arası popüler olması oyununuzun (eğer gerçekten güzel bir iş ise) daha fazla ilgi görmesini ve Steam de öne çıkması ile başka ülkelerde ki kullanıcılar arasında da popüler olmasını sağlar.

Demem o ki her ne kadar kuponlarını, verdiği bedava oyunları ve hala Türk lirası ile satış yapması ile Epic Games'i daha fazla sevsem de Epic'in genel olarak o kadar da popüler olduğunu sanmıyorum, Steam de daha fazla şansınız olacaktır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk olarak steam e yayınlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…