M
Kardeş sen sanırım üniversiteye gidiyorsun ben bilişim okuyunca hangi üniversitelere gidebiliriz bilmiyorum kardeş sen hangi bölüme gidiyorsun kodlarla uğraşabildiğimiz ? Cevap yazarsan çok makbule geçer hangi üniversite bölümünde kodlarla uğraşılıdığını yani. Saol.
Valla %80 Web Tasarım seçiyor insanlar. Ama kendici C# üzerinde geliştirip programlara da yönelirsen iş imkanın ve maaşın artar. Ne kadar geniş olursa programlama bilgin o kadar çok aranırsın.
Oyun konusunda Recep abi çok iyi demiş, oyun yapmak o kadar kolay değil
Mesela ben de oyun yapabiliyorum C# programlama dili ile. Bilgisayar rastgele bir sayı üretiyor ve tahmin ediyor, 5 hakkın oluyor. Program sana azalt veya çoğal diyor, bu şekilde canların bitmeden tahmin etmeye çalışıyorsun.
Bu oyunu 10 dakikada program adı altında yazabilirim. Ama oyun var oyun var.
En beğenmediğin oyun için bile çok büyük emekler harcanıyor.
Orjinal oyunlara da dikkat çekmek gerekiyor bu bağlamda.
Forumdaki çoğu arkadaş PaybyMe kart alma çabası içerisinde
Kodları da yazayım :
Kod:int hak = 5; Random rnd = new Random(); int tutulan = rnd.Next(1, 50); int sayi=0; while (hak>0) { Console.Write("Bir sayı giriniz: "); sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); hak = hak - 1; if (sayi == tutulan) { Console.WriteLine("Tebrikler sayıyı doğru tahmin ettiniz"); break; } else { if (sayi > tutulan) Console.WriteLine("Aşağı"); else Console.WriteLine("Yukarı"); } Console.WriteLine("Kalan tahmin hakkınız:{0}", hak); } if(hak==0) Console.WriteLine("Tahmin hakkınız bitti.Sayımız:{0}",tutulan); Console.ReadKey();
Kendin yapınca daha çok zevk alıyorsun, GTA5 yanında halt etmiş diyorsun
BilgisayarKurdu kardeş bir kaç ay önce rehber gibi bir şey hazırlamışsın senin sayende birazda olsa c# giriş yaptım kitabını alacağım dışardan senin önereceğin kitap varmı ? Birde bilişim teknolojilerinde kendi bilgisayarına ihtiyaç oluyor mu okula giderken ?