SSD saÄlıÄını nasıl kontrol edeceÄinize bu yazımızda kapsamlıca deÄiniyoruz. Yakın zamanda Crucial'ın P5 model SSD'sini ölüm testine soktuk ve kısa sürede
Hayır hocam sıkıntı çıkarmaz. Ssdlerin yazma ömrü var ama hiç sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Samsung ssdler baya uzun ömürlü. 3 yıldır kullandığım ssdde sürekli bir şeyler indirip sildim ne okuma yazma hızı düştü ne de saçma hatalar verdi.
Samsung'un kendi uygulaması var ssd için. Onu kullanabilirsiniz
Ama dikkat etmeniz gereken konu ssd'yi iyice doldurmayın her zaman %5-%10 boş alan kalsın. Diğer türlü okuma hızları baya düşüyor ve performans düşüklüğüne sebep oluyor
Hayır hocam sıkıntı çıkarmaz. SSD'lerin yazma ömrü var ama hiç sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Samsung SSD'ler bayağı uzun ömürlü. 3 yıldır kullandığım SSD'de sürekli bir şeyler indirip sildim ne okuma yazma hızı düştü ne de saçma hatalar verdi.
Samsung'un kendi uygulaması var SSD için. Onu kullanabilirsiniz.
Ama dikkat etmeniz gereken konu SSD'yi iyice doldurmayın her zaman %5-%10 boş alan kalsın. Diğer türlü okuma hızları bayağı düşüyor ve performans düşüklüğüne sebep oluyor.
En temizi crystal disk uygulaması ile test etmek ama anladığım kadarıyla ssd'niz yeni. Teknik özelliklerde yazana çok yakın değerler verir. 7000mb/s okuma 5100 yazma değeri var o ssd'nin. Sizin de test sonucunuz buna çok yakın bir değer çıkacaktır
En temizi Crystal disk uygulaması ile test etmek ama anladığım kadarıyla SSD'niz yeni. Teknik özelliklerde yazana çok yakın değerler verir. 7000mb/s okuma 5100 yazma değeri var o SSD'nin. Sizin de test sonucunuz buna çok yakın bir değer çıkacaktır.