Oyun yüklerden döngüsel artıklık denetimi hatası alıyorum

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar canım sıkıldı ve elimde hazır GTA4'ün DVD'leri ve tüm yamalarının içinde bulunduğu bir CD varken oyunu yükleyeyim dedim.

En son arkadaşa vermiştim ve vermeden önce düzgün çalışıyordu .

Hep aynı yerde döngüsel artıklık hatası alıyorum . Ne yapmalıyım ?

Acaba bir program filen mi engelliyor ? DVD'nin bütün sürücüleri güncel bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Döngüsel artıklık denetimi hatası, DVD'nin bir kısmının ya da birden fazla kısmının (track) bozulması ve okunamaması anlamını taşır. Bunun anlamı her meteryalin, bir başlangıç ve bitiş değerinin olmasından kaynaklanır. Yani en başta DVD başlangıcında, bu DVD de 10 kilo bilgi bulunmaktadır diye bir ibare vardır. Ama okuma esnasında bu değer 9 kilo da olsa 11 kilo da olsa döngüsel artıklık denetimi hatasıdır.

Çiziklerden genellikle birşey olmaz. Ama dairesel bir şekilde silinen bu tür CD ler daha fazla hasar görür. CD'ler dairesel değil içten dışa dikey olarak silinmelidir. Ayrıca, ucu sert bir kalemle CD'nin üzerine (etiket yüzeyine) birşeyler yazmak CD'yi daha fazla öldürebilmektedir.

Eğer çizik çok düzgün bir çizgi ise bilgisayar çizmiştir. Bu çizik genellikle lazer lens'in tam fokuslayamamasından dolayı DVD'nin üzerine sürtünmesinden kaynaklanmaktadır. Ama çizik eğriler şeklindeyse silinmek için yapılmış yanlış uygulama hatasıdır.

Yaptım Recep Abi :D İlk DVD'yi bilgisayara kopyaladım :D Hata vermeden yüklüyorum oyunu. Şuan 2. DVD'yi okuyor.

Daha sonra bilgisayardaki dosyaları DVD'ye yazdıracağım.

En önemlisi de bundan sonra oyun var mı kardeşim diyene oyun ne arar la bazarda diyeceğim :D

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı