Oyuna girince sistem kilitlenip reset atıyor

Otrivine

Hectopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Gemi Operasyon Uzmanı
Merhaba,

7800x3D, MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi, 9070 XT Red Devil. XPG lancver 6000 MHz CL 30, Sharkoon 750 watt Power kullanıyorum. Hepsini alalı henüz 1 hafta daha olmadı. 2 kez sıfırdan format attım ilk format atmamın ardından Wallpaper Engine indirip açtığımda sistem donup reset atmıştı. Sorun yazılımsalsa diye tekrar Windows kurulumu yaptım fakat bu sefer de oyuna girmeye çalışınca sistem önce dondu ve arkadan kendi kendine reset attı. RAM'leri EXPO açıkken Memtest ile test ettim hiç error vermedi. Ekran kartında furmak açıyorum bir problem çıkmıyor. İşlemciye Cinebench yapıyorum bir sorun çıkmıyor. SSD sağlıkları %96 üzeri görünüyor. Sorunu bir türlü bulamadım parçalar daha birkaç günlük ve hepsi sıfır olduğu için daha çok sinirimi bozuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ekran kartının kendi sitesinde bile minimum güç kaynağı 900 watt diyor. Sendeki 750 watt ama gerçekçi olursak 12V'den vereceği MAK 724 watt falan olur. Oyuna girince tam yük çalıştığı için güç yetersizliği oluyordur.

Hocam FurMark açtığımda falan reset atmıyor orada da %100 ile yükte çalışıyor.

PSU stress testi indir onu yap bakalım.

PSU stress testinde kapandı bilgisayar. Ekran kartını tek başına test ederken sorun çıkarmadığı için olabileceği aklıma gelmemişti. Birçok kişi 750wattın yeterli olacağından bahsediyordu. Almadan önce bakmıştım.

PSU stress testinde kapandı bilgisayar. Ekran kartını tek başına test ederken sorun çıkarmadığı için olabileceği aklıma gelmemişti. Birçok kişi 750wattın yeterli olacağından bahsediyordu. Almadan önce bakmıştım.
Kim diyor ya yeterli olur diye. Kendi sitesinde bile minimum önerilen 900 Watt. Ekran kartı testinde kapanmamasının sebebi belki kullanımı sınırlamasıdır, MSI Afterburner ile Power Limit ayarı yapılabilir ama ben olsam risk alır mıydım almazdım. Satıp 1050 Watt'lık Gold+ zart zurt sertifikalı kaliteli bir PSU alman olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı