Oyuna öncelik atamak FPS artırır mı?

İşletim sistemi
Windows 7

MotoCBR

Hectopat
Makaleler
8
Hepinize iyi akşamlar oyunum kasıyor kasmaması için öncelik atamayı yüksek yaparsam FPS artar mı ya da droplar azalır mı?
Hani görev yöneticisinde olur ya.

RAM ile ilgili diye biliyorum o öncelik ataması eğer düşük ramin varsa etkileyebilir ama %5 maks etkiler bana göre yanlışsam yeşillendirebilirsiniz.

Hocam o oyunu açtığınız zaman RAM kullanan belli başlı işlemleri kısarak, oyuna daha fazla donanım ayırmaya çalışır. Burada performansı en çok etkileyen sizin cihazınızda ki parçalardır.

Hepinize iyi akşamlar oyunum kasıyor kasmaması için öncelik atamayı yüksek yaparsam FPS artar mı ya da droplar azalır mı?
Hani görev yöneticisinde olur ya.
Öncelik değiştirmek işlemcinin önce neyi işleyeceğine karar vermesine yönelik bir şey. Öncelik değiştirmek bir uygulamanın performansını çok değiştirmez. Bir oyunun performansını hiç değiştirmez. Fakat çok yüksek öncelik verirseniz, mavi ekran hatalarıyla karşılaşmanız mümkün. Ana makine işlemleriyle aynı sıraya yükseltiyorsunuz. Yani ana makine işlemlerinden birinde gecikmeye sebep olursa genelde mavi ekranla karşılaşırız.

Benim Valorant'ya drop giriyor RAM'i 4 GB yapıp öncelik atsam olur mu?
Sistemim;
AMD Radeon HD 5770.
AMD Athlon X2 250.
3GB RAM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…