Merhabalar. Biraz uzun olacak kusura bakmayın.
Ben bir dövüş oyunları oyuncusuyum (Street Fighter,Tekken...) ve çocukluğumdan beri bu oyunları hep klavye üzerinde oynamışımdır. Oynayanlar bilir, dövüş oyunlarının kendilerine özel hareketleri vardır. Baya bir sene babamın hediyesi olan Everest Rampage KBR-01'i kullandım ve memnundum ancak 4 ay uzak kaldım ve birkaç tuşu bozulmuş olarak buldum, bunlardan biri de yön tuşlarına aitti ve bu da beni bozdu. Dizüstümün kendi klavyeside oynayış açısından çok ergonomik olmadığından klavye bakınmaya karar verdim. Dövüş oyunlarında hareketler çok önemlidir, bu yüzden klavye üzerinde oynanacaksa ghosting'i olmaması lazım. Benim bildiğim ghosting çok eski klavyelerde olan bir sorun ve yeni nesil klavyelerde yok ya da yok denecek kadar az, ancak biraz daha araştırdığımda da her oyuncu klavyesindede anti-ghosting ibaresi yok. Sanırsam Everest Rampage KBR-01'in de yoktu(Kutusuna şuan ulaşamadığım için internet yardımıyla bakınmaya çalışıyorum ve böyle bir ibare bulamadım internetten baktığımda), yine de oynayabildim dövüş oyunlarımı. Eğer bunu araştırmasaydım kendime 100₺'den az bir oyuncu klavyesi alacaktım "Oyuncu klavyesi bunda ghosting yaşamam muhtemel değil" diye, ancak kararsız kaldım, tavsiyeye ihtiyacım var.
Anti-Ghosting bir klavye olacaksa 150-200 veya 200'ün biraz daha üzeri olabilir bütçem. Şimdiden teşekkürler.