Oyuncu klavyesi önerisi

akmuse

Hectopat
Daha fazla  
Sağlam bir oyuncu klavyesi arıyorum. Açıkcası bu Blue, red, Cherry MX switchler olsun daha dip detaylar olsun pek anlamıyorum klavyelerden fakat istediğim güzel bir mekanikle en iyi performansı verecek bir klavye olmasını istiyorum tabii ki RGB ve görüntü bir o kadarı önemli benim için. Halihazırdaki indirimlerden de yaptığım araştırmalara göre şu klavyeleri buldum. En iyisi hangisi sizce ya da bunların dışında önerisi olan var mı?

Açıkçası Corsair'lerden fiyat olarak en çok ilgimi K68 çekti ama K70 ve K95 modellerinden performansı iyi mi bilmiyorum, eğer ikisinin K65’den kendilerini üstün kılan bir özellikleri yoksa K68 tercih edeceğim fakat bu klavyelerden aralarında en dikkati çeken ASUS oldu ama ASUS’a sebepsizce ekipman konusunda güvenemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçeniz yetiyorsa K95 Platinum almanızı öneririm. Harika bir klavye ve gerçekten çok kaliteli. Switch olarak kesinlikle blue önermem. Oyun için red switch veya yeni çıkmış speed switchlerden tercih edebilirsiniz. Eğer çok pahalı gelecekse de bunu öneririm. Yine red veya speed switch seçiniz.

Bütçeyi zorlayarak K95 alabilirim ama klavyeye o kadar para verme konusunda kararsızım. Oyunlara daha çok etki eden kulaklık ve fareye bu kadar bütçe zorlamadım. K68 veya ASUS klavye hakkında ne düşünüyorsun?

Hocam daha dün corsair rapidfire mk2 speed aldım, gerçekten muazzam bir klavye beni etkileyen yanı RGB sistemi ve ses azaltıp artırma tuşu, red mi speed dersen onu switchleri iyi bilen bi arkadaşa sor ben pek anlamıyorum onları Bu arada fiyatını da söyleyim 700 TL’ye aldım ben .
Bi de hocam dokunduğun an işlesin diyorsan speed’i tavsiye ederim red
Bi de son bir şey söyleyeyim hocam K95 deki G-KEY tuşları eğer böyle klavye kullanmadıysan cidden çok zor oluyor pek tavsiye etmem CTRL diye basıyorum G-KEY tuşu çıkıyor

Son düzenleme:
Bütçeniz nedir?
Bütçem 800 liraya kadar çıkar ama ben klavye için o fiyata çıkmak istemiyorum dediğim gibi fare veya kulaklığa yükselirim o kadar daha iyi. Vermek istediğim fiyat 400-500 arası max 600 veririm diye düşünüyorum. O yüzden ASUS’un klavyesi dikkatimi çekti 1200 liradan düşmüş 600e ve dış görünüşü dikkatimi çekti eğer switchleri, tepkileri ve mekaniği iyiyse onun için 600 liraya çıkabilirim ve diğer 600 liralık linkini bıraktığım Corsairde gerçekten dediğim özelliklerde iyiyse onun içinde 600’a çıkarım fakat hem fiyat hem görünüş açısında K68 çok ilgimi çekti, o fiyatla işimi görür gibi geliyor eğer switchleri, tepkimeleri, mekaniği iyiyse onu tercih etmek geliyor içimden. Kulaklık veya farede fiyat açısından daha esnek olurum, klavyede fiyata dikkat edeceğim fakat birincil özelliğim bu saydığım özelliklerin yaratabiliyorsa ciddi bir farkla yararını görebileceğim derecede iyi olmasıdır.
Evet o G-KEY yüzünden elemiştim o klavyeyi fiyatıda düşündüğüm bütçeyi aşıyordu sadece fikrini almak için ekledim oraya tabi indirimide çok iyi belki almaya değer diyedir diye ekledim
Malzeme kalitesi (aynı switch ise) hariç arada fark yok o yüzden Corsair K68 RGB fazlasıyla yeterli.
Dediğiniz gibi performansı etkileyen faktörler aynı ise malzeme kalitesi hemen hemen aynı gibi, o yüzden fiyat performans olarak bende Corsair K68 düşünüyordum.

Asus tarafında o klavyeyi öneririm. İsterseniz claymore veya claymore core alabilirsiniz fiyatını bilmiyorum. Corsair tarafında da k68 ve k70 mk2 alabilirsiniz. Hepsi de güzel klavyeler, gözünüze ve bütçenize uyanı seçiniz.

Son düzenleme:
ASUS’ta o klavye çok dikkatimi çekmişti ama cherry mx blue kullanıldığı gördüm, blue önerilmediğini gördüm eledim onuda. Göz hitabı olarak Razer hariç hepsi dikkatimi çekti, en iyi performansı almak istiyorum K70 K68’den çok daha iyi ama bütçeyi göz önünde bulundurarak K68 almayı planlıyorum. İndirimide güzel. Fakat biraz bakınmama rağmen bulamadım K68’de hangi switchler var?

Red switch oyunlar için en çok tercih edilen switch'tir. Blue switch'ten daha az ses çıkarır ve brown switch'ten daha yatkındır oyun için. Red switch almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…