Oyuncu Laptoplarının ısı değerleri

Atesio

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar benim sizlere sorum olacak. Bu oyuncu laptoplarının oyun içerisinde normal çalışma sıcaklığı kaç derecedir? 75, 80, 85 normal midir? i7 6700HQ için özellikle. Rica ediyorum bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modelden modele değişmekle birlikte güçlü ve pahalı dizüstü bilgisayarlarda da 80 derece ve üstü sıcaklıklar olabiliyor. Normal bir durum.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Daha fazla bilgi paylaşmak isteyen olursa çok memnun olurum. Voltaj düşürme,turbo boost kapatma gibi eylemler ne derece faydalı ve ne kadar mantıklı? Bu tip soruları yanıtlamak isteyen olursa şimdiden teşekkürler..

Voltaj düşürme etkili bir yöntem oyun performans çok etkilemiyor ancak sıcaklık düşüşü çok çok fazla denmeyebilir ancak idealdir. Turbo boost kapatılması işlemcinin hem hızı düştüğünden işlemci kullanımı fazla olacak bazı durumlarda darboğaz veya fazla FPS düşüşü olabilir. Turbo boost' u kapattığın için normalinden düşük FPS alırsın.

Voltaj düşürme işlemini nasıl yapabiliriz? Tahmin ediyorum ki her işlemci için ayrı bir değer vardır.

Voltaj düşürme işlemini nasıl yapabiliriz? Tahmin ediyorum ki her işlemci için ayrı bir değer vardır.
Intel(R) Extreme Tuning Utility program ile yapılmakta evet her işlemciye göre ayrı voltaj ayarlanıyor onu kendiniz ayarlarsınız ilk başta düşük yapıp sonra kademe kademe arttırırsınız kimisi -0,200 voltaja kadar düşürüyor tabi üst düzey işlemciyse mesela benim 5200u mobil işlemciye sahip ve -0,075 voltaj düşürebildim kararlı olarak dahasında bilgisayar kapanmaya başlamıştı siz de deneye deneye uygun rakamı bulacaksınız.

Bilgilendirme için teşekkürederim. Konu ile alakalı detaylı bilgi edinip uygulamaya geçicem yada işlemcinin kendini güneşe yakın bir gezegende gibi hissetmesine göz yumucam.

tekli oyun oynucaksan denetim masasına gir sonra güç eğerine gir sonra gelişmiş ayarlara tıkla sonrada en alta gir en fazla cpu ve cpu kullanımını azalt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…