Oyuncu laptopu alınırsa render yapılabilir mi?

arthurmorgan35

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite için bir bilgisayar alacağım ve okuduğum bölümde 3D render falan alacağım için (maya cinema4D vb programlar kullanacağım) normal olarak güçlü bir laptopa ihtiyaç duyuyorum, fakat laptop piyasalarında dikkatimi çeken bir şey var. Firmalar (örneğin: Monster, Casper, MSI) güçlü laptoplarını oyuncu bilgisayarı olarak tüketiciye sunuyorlar, aslında bende oyun oynayan bir insanım fakat bu laptopta sadece oyun oynamayacağım için diğer işlerdede ihtiyaç duyacağım bir cihaz olması gerekiyor. Eğer oyuncu laptopu ibareli bir laptop alırsam render vb grafik işlerinde sorun yaşar mıyım? Umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir biraz karışık anlattım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu cihazlarda da render vs yapılır, ama asıl amaçları oyun oynatmaktır. Üniversiteye workstation kasa götüremeyeceğinize göre oyuncu cihaz alabilirsiniz. Aslında workstation laptoplarda vardı ama fiyatları çok pahalı.
Hocam Intel işlemciler render için AMD'ye göre daha iyi diye biliyorum.
(Yani Intel işlemci seçmeye özen gösterin.)

Evet özellikle Intel makinelar güzel tost basar.

Merhabalar dostum 7 aydır Tulpar T7 v20.2.1 kullanıyorum işim gereği genel olarak Visual Studio kullanıyorum. Fakat arkadaşım iç mimarlık okuyor onda da birebir aynı model laptop bulunmakta Revit ve 3DS Max kullanıyor ne o render alırken ne de ben arada tek tük Premiere'den video renderlarımda sorun yaşamadım bilgisayar çok güçlü Turbo modu açıkken seni asla üzmüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı