Oyuncu Monitörü Tavsiyesi

SKYBRAVE

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Devlet Memuru
Merhaba arkadaşlar.

Yakın zamanda sistem topladım ve şimdi monitör alma arifesindeyim. (Ryzen 5 1600 işlemci ve RX 580 ekran kartım var.) Kendi halimde oyun oynamayı seven amatör bir kullanıcıyım diyebilirim. 600 TL civarı 23-24 inç oyun monitörü bakıyorum. Bütçemin üzerinde olsa da bayadır aklımda Viewsonic VX2457 modeli vardı. Araştırma yaparken okuduğum yorumlarda Freesync özelliğinin kaliteyi çok etkilediği, oyun oynarken özellikle takılma gibi sorunları ortadan kaldırdığı yazıyordu. VX2457'nin fiyatı Vatan'da şu an 750 TL. Sizce bütçemi zorlayıp bu monitörü almama değer mi? Amatör bir oyuncu sıradan bir gaming monitör ile Freesync özelliği olan bir monitör arasındaki farkı anlayabilir mi? VX2457 almaya değmez diyorsanız bu fiyatlarda bana tavsiye edebileceğiniz bir monitör var mı? Son sorum da bir abim 900 TL'ye AOC G2460PF (144 Hz Freesync) monitörünü satıyor. Sizce alınır mı bu monitör, bu fiyata değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
75 Hz AOC G2460VQ6 monitör 800-900 arası satılıyor, imkanınız varsa o abinizin monitörünü almanızı öneririm.

75 Hz AOC G2460VQ6 monitör 800-900 arası satılıyor, imkanınız varsa o abinizin monitörünü almanızı öneririm.
Cevap için teşekkür ederim. Peki sizce 75 hz ile 144 hz arasındaki farkı oyun oynarken anlayabilir miyim?

Cevap için teşekkür ederim. Peki sizce 75 hz ile 144 hz arasındaki farkı oyun oynarken anlayabilir miyim?
Oynadığınız oyunlar eğer CS:GO, Lol gibi oyunlarsa kesinlikle çok anlaşılır oluyor ayrıca ekran kartınızda çok güçlü olduğu için zaten oynadığınız çoğu oyunu 1080P'de 100-150 küsür fps alırsınız o yüzden ekran kartınızın hakettiği monitor zaten 144 Hz.

Oyun olarak CS de oynarım ama aslında daha çok oynamak istediğim oyunlar Battlefield, Call of Duty, Mafia, Max Payne, Watch Dogs vb. Multiplayer oyun fazla oynamıyordum bugüne kadar ama belki bundan sonra oynayabilirim. Yine de önceliğim single player oyun oynamak.

144Hz'den şaşma derim hem ileriye dönük hem de 900 Tl civarı bir fiyata 144Hz monitör bulmuşsun daha ney istiyorsun fakat almayabilirsin istersen ben alırım senin yerine merak etme. [emoji23] [emoji23] [emoji23]

144Hz'den şaşma derim hem ileriye dönük hem de 900 Tl civarı bir fiyata 144Hz monitör bulmuşsun daha ney istiyorsun fakat almayabilirsin istersen ben alırım senin yerine merak etme. [emoji23] [emoji23] [emoji23]
İleriye dönük 144 hz monitör almak daha mantıklı eyvallah da şu an için konuşursak 60 veya 75 hz bir monitör ile 144 hz bir monitör arasındaki fark amatörce oyun oynayan birisini rahatsız edici bir boyutta mı olur? Bir de siz alıp bana hediye edecekseniz monitörü hayır demem elbette çok makbule geçer

O kadar para veremem derseniz 75 Hz bir monitör de alabilirsiniz ama CS:GO gibi oyunlarda amatör bir oyuncu bile (ilk defa görmediyse böyle oyunları) 75 ile 144 Hz arasındaki farkı anlayabilir. Yukarıda dediğiniz VX2457 ya da benim söylediğim AOC G2460VQ6 monitörü de alabilirsiniz, AOC olanın kutusundan DisplayPort kablosu da çıkıyor. Bunlara da bütçeniz yetmiyorsa 22 inç versiyonları da mevcut.

144Hz'e alıştıktan sonra 60Hz gözlerini acıtacak. Ben R5 1600 + GTX 1070 ve 144Hz kullanıyorum tek kelimeyle muhteşem bir deneyim 144Hz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…