Oyuncu PC için VA vs TN vs IPS

fatih3469

Centipat
Arkadaşlar 5000 TL gaming PC alacağım, monitör VA panel. Sizce iyi mi yoksa TN ya da IPS almalı mıyım oyuncu PC için? Ayrıca 27 inç mi, 24 inç mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Panel olarak VA VE IPS İYİ DİYE BİLİYORUM VA AL BENCE
İNÇ OLARAKDA 27 TAVSİYEMDİR AMA 27 ALACAKSAN EN AZ 2K DESTEKLİ OLSUN 27 VE ÜZERİ MONİTÖRLERDE GÖRÜNTÜ GÜZEL BİR GÖRÜNÜM ALMASI İÇİN AMA 24 ALICAM BEN DERSEN 1920X1080 P NORMAL BİR GÖRÜNTÜ YETER

TN Panel kullanıyorum.
Artıları: Hızlı tepkime, Daha ucuz olması, Verilerin ekrana hızlı yansıması, Hızlı renk değişimi, Daha tepkisel olması, Kolayca optimize edilerek en uygun rengi yakalamak ,Göz yormaması ve Oyuncu odaklı olması.
Eksisi: Yandan bakıldığında ekranın net görülmemesi, IPS panellere kıyasla rengin tonunun biraz kısık görünmesi diyebilirim. Başka bir olumsuz durum ile karşılaşmadım.

Uzun süre kullanacaksanız IPS alın. Değiştireceğim diyorsanız VA panel ile idare edin çünkü gerçekten çok büyük bir renk farkı kalite farkı var. Vereceğiniz paraya verilecek düzeyde. 27 alsanız daha rahat edersiniz.

Oynayacağınız oyun türleri etkili burada. IPS paneller daha pahalıdır ve yüksek Hertz e sahip bir monitör için TN panellere göre daha yüksek para ödersiniz. TN paneller genelde FPS tarzı oyunlarda tercih ediliyor IPS ise The Witcher gibi rekabet gerektirmeyen hikaye tarzı oyunlarda kullanılıyor. 24 inch bence yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…