Oyunda CPU 78, GPU 60 derece normal mi?

Merhaba arkadaşlar, benim GPU ve CPU sıcaklıklarım bunlar. Ekran kartı ilk aldığımda Valhalla filan oynadığımda 55 dereceye çıkıyordu şu an maksimumu 61 F1 oyununda ama işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyor gibi. Sorun yaratacak seviyelere gelmiş mi?
Sistemimi sıcaklık sorunu olmasın düşüncesiyle 2019 kara cumada almıştım o günden beri format atmadım, hiç temizlemedim, termal macun filanda sürmedim. (hala temizlemek istemiyorum çok alakalı değilim ve bir tek işlemci sıkıntıya yaklaşmış gibi )
İşlemci derecesi sıkıntı gibi 6-7 tane Chrome sekmesiyle 55 dereceye çıkıyor oyunlarda 80'e filan çıkıyor sıkıntı çıkarır mı? Yani finalde sorum 80 derecelerde işlemciyi kötüye götürür mü demek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleriniz işlemci için anormal iken ekran kartı için normal. Arctic MX-4 termal macunu ile ciddi bir fark elde edebilirsiniz. Sıkıntı yaratır mı konusuna gelecek olursak bu parçalar yüksek sıcaklığa dayanabilen parçalar. Sıcaklıktan dolayı drop vs. yiyebilirsiniz. Hiç temizlemedim demişsiniz. 3 senelik tozu güzelce bir alın derim. Tüm parçaları söküp tozunu alın. Bu tozlar zamanla kısa devreye sebep olabilir. Siz yapmaya cesaret edemiyorsanız bile güvenilir bir bilgisayarcıya götürün.

Sorun yaratacak seviyelerde değil. Yaz geldi artması normal sıcaklıkların.

Hocam benim ekran kartı (laptop) RDR 2'de 85 derece görüyor arada. İçiniz rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…