Oyunda CPU'nun 99 derece olması normal mi?

Normal değil, yaz ayında olabiliriz evet ama en yüksek 85 derece civarına çıkması lazım. OC yaptıysanız ayarları geri alın, fanlarınızı kontrol edin ve varsa kontrol programı ile hızlarını arttırın.

Laptop içinde çok yüksek. İşlemci tam yükte bile değil. Soğutucu blok tam temas etmemiş olabilir mi ? Fan hızı nasıl ? Termal macun yenilemesi ve fan temizliği en son ne zaman yapıldı ?

Masaüstü bilgisayar kule tipe soğutucu var bilgisayarı temizlerken çıkarmıştım termal macunu neredeyse yoktu 5 yıldır değiştirmiyorum da kuruyup gitmiş termal macundan kaynaklı büyük ihtimalle zaten son 5-6 aydır drop yiyordum oyunlarda ısınma kaynaklıymış yorumlarınız için teşekkürler.

Menüde bile 99 dereceyse oyuna girdikten 10 15 dakika sonrasında sistemin kapanması lazım

Ya soğutucu montajı yanlış ya da termal macun işlevini kaybetmiş. Termal macun için bütçen nedir?

150-170 civari olursa güzel olur i7 7700K için olacak.
Ve büyük ihtimalle termal macundan kaynaklı 5 yıldır değişim olmadı en son baktığımda kurumuş toz gibi olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…