Oyunda donma ve bip sesleri almak

Bitaap

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
AORUS RX 570
Anakart
H100m-S2 GIGABYTE
İşlemci
Intel i3-7100
Mesela LoL oynuyorum diyelim, oyun donuyor ve mouse takılarak ilerlemeye başlıyor. 5 saniye sonra düzeliyor ama ben hem oyundan hem de arkada Skype gibi uygulamalardan düşüyorum. Bazen bip sesi alıyorum bazen sadece donma oluyor bip sesleri değişiyor bazen 1 uzun 2 kısa bazen 5 kısa bazen 3 kısa şeklinde neden oluyor?

İnternetten araştırabilirsin. Bip seslerinin dili var Google yaz çıkar. Bilgisayardaki bazı parçalar bozuldu büyük ihtimal.

Ekran Kartı arızası (DIP switch)
İşlemci hatası
Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
Yazdığın bip sesleri bu anlamlara geliyor.

İnternetten araştırabilirsin. Bip seslerinin dili var Google yaz çıkar. Bilgisayardaki bazı parçalar bozuldu büyük ihtimal.

Ekran kartı arızası (dıp switch)
İşlemci hatası.
Belleğın ilk bölümünde (64K) hata.
Yazdığın bip sesleri bu anlamlara geliyor.

Bakım için götürdüğümde hiçbir parçada arıza olmadığını söylediler bir de AMD'nin kendi uygulamasından ekran kartına stres testi yapınca donma vb yaşanmıyor.Ekran karrı tam seviyede çalışmazken orta seviyede çalışırken oluyor.

Bakım için götürdüğümde hiçbir parçada arıza olmadığını söylediler bir de AMD'nin kendi uygulamasından ekran kartına stres testi yapınca donma vb yaşanmıyor.Ekran karrı tam seviyede çalışmazken orta seviyede çalışırken oluyor.
Bir tekrar baktırmanı öneririm başka bir yere.Ya PC'nin ömrü bitti ya da virüs benzeri bir şey bilgisayarı aşırı zorluyor. Cpu kullanımı falan normal mi?

Bir tekrar baktırmanı öneririm başka bir yere.Ya PC'nin ömrü bitti ya da virüs benzeri bir şey bilgisayarı aşırı zorluyor. Cpu kullanımı falan normal mi?
Hayır CPU kullanımı normal sıcaklık değerleride normal ekran kartı kendini zorladığında(yüksek performansda çalıştığında) düzeliyor zaten başka bir yere baktırmaya gelince malesef öyle çok gğvenebileceğim bir bilgisayarcı yok.

Hayır CPU kullanımı normal sıcaklık değerleride normal ekran kartı kendini zorladığında(yüksek performansda çalıştığında) düzeliyor zaten başka bir yere baktırmaya gelince malesef öyle çok gğvenebileceğim bir bilgisayarcı yok.
Dediğin gibi eğer hiçbir parçada arıza vesaire yoksa yazılımsal bir şeydir.Format atmak sorun değilse senin için denemeni öneririm ya da farklı bir bilgisayarcıya göstermeni öneririm.

Dediğin gibi eğer hiçbir parçada arıza vesaire yoksa yazılımsal bir şeydir. Format atmak sorun değilse senin için denemeni öneririm ya da farklı bir bilgisayarcıya göstermeni öneririm.

Buna benzer sorun önceden de yaşamıştım MSI Afterburner'dan ekran kartına UV yapmak için kullandığımda program sadece sondaki voltaj değerini düşürmüş ortadaki değerler olduğu gibi kalmıştı ekran kartı yetersiz voltaj aldığı için donmaya başlıyordu AMD'nin uygulamasından voltaj azaltmayı deneyeceğim.

Buna benzer sorun önceden de yaşamıştım MSI Afterburner'dan ekran kartına UV yapmak için kullandığımda program sadece sondaki voltaj değerini düşürmüş ortadaki değerler olduğu gibi kalmıştı ekran kartı yetersiz voltaj aldığı için donmaya başlıyordu AMD'nin uygulamasından voltaj azaltmayı deneyeceğim.
Dediğini yaparsan sorunun büyük ihtimal çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı