Oyunda ekran kartının güç kullanımı %0 oluyor

Hatironn

Kilopat
Arkadaşlar şimdi sorun şu ağır oyunlar oynarken mesela God of War oynuyorum yüksek ayarlarda 1080p"de 15-30 sn"de bir kulaklıda bir cızırtı ve FPS düşüyor. Afterburner ile detaylı inceledim ve gördüm ki FPS'nin düştüğü anlarda GPU frekansı %90 falan düşüyor ve GPU bellek frekansı da aynı şekilde düşüyor ve ekran kartı güç tüketimi 0 oluyor 1 saniyeliğine belki 1, 5sn ancak işlemci frekansı işlemci güç tüketimi ya da işlemci kullanımında bir problem yok. Aynı sadece ekran kartında oluyor. Bu ekran kartını 15 gün önce aldım önce de RTX 2060 vardı aynı sorun onda da vardı dikkat etmemiştim o zaman ve tüm oyunlarda oluyor. Ben güç kaynağından şüpheleniyorum zaten yük altında girince cızırtı yapıyor fanı ve içinde bir uğultu geliyor aşağıya sistemi yazarım bilenler yardımcı olursa çok güzel olur şimdiden teşekkürler.

• Ryzen 5 5500.
  • RX 5700 XT.
  • 2x8 16 GB 3000MHz RAM.
  • 500GB M.2 SSD.
  • 240GB SSD.
  • B450M-S2H anakart.
  • Xigmatek X-Power 650W 80+

Not: Sistem sıcaklıklarım çok iyi ekran kartı 68 dereceyi geçmiyor ekran kartı bellekleri VRM"ler ve VRAM"ler falan 70 derece altındalar işlemci de 58 derece civarlarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var Rx570 ile ve hala çözüm bulamadım bir türlü, 2 aydır çözüm arıyorum.

Aynı sorun bende de var Rx570 ile ve hala çözüm bulamadım bir türlü, 2 aydır çözüm arıyorum.
bence sorun psu da sende psu"nu kontrol et ben değişeceğim birkaç güne zaten ikinci el almıştım demek ki yetmiyor artık psu.

bence sorun psu da sende psu"nu kontrol et ben değişeceğim birkaç güne zaten ikinci el almıştım demek ki yetmiyor artık psu.
Düzelirse haber verin lütfen ben de değiştireyim.

Düzelirse haber verin lütfen ben de değiştireyim.
ağır bir oyuna girip test et sende istersen ekran kartı frekansı ve ekran kartının bellek frekansı bir anda çok düşüyor güç tüketimi de 0 oluyor dene benzer bir durum olursa söyle bende 3-4 güne gelir aldığım psu haber ederim sana.

Aynı şekilde bende de sorun bir fark yok dediklerinden.

5700XT kronik sorunlu bir model. Sürücü versiyonu nedir?

En güncel WHQL ve önceki ekran kartım RTX 2060 ile de aynı sorunu yaşadım zaten kartı almadan detaylı test ettim büyük ihtimalle PSU yetmiyor alırken bir sorun yoktu benim PC"ye takınca oldu benim PC"de bir tek PSU eski zaten 3 yıllık PSU normal böyle yapması artık.

OCCT ile Power test yapar mısınız? Ayrıca Memtest86 ile RAM'leri de test eder misiniz? Ayrıca disk sağlığı ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…