AngryLiberte
Hectopat
Sistemin sadece oyunlarda çökmesi ve hiç tepki vermemesi durumunda PSU ile alakalı bir durum mudur?
tüm oyunları oynarken ama sadece güçlü oyunlarda 1 saat olmadan 40 dk civari sistem tamamen çöküyor hiç tepki vermiyor mavi ekran falan vermiyor kapanıp normalmış gibi açılıyor?Sistem çökmesi derken tam olarak neyden bahsediyorsun ? Kapanıyor mu mavi ekran mı veriyor elektrik komple mi gidiyor ?
Oyundan atma gibi herhangi bir şey yok oyun oynuyorum direk kapanıyor. kapanma esnasında tiz ses çıkıyor 0,5 1 saniyeliğineOyundan atma varsa ekran kartı olabilir.
Eğer direkt kapanıyorsa PSU ve küçük bir ihtimal anakartta problem vardır.
Eğer tamamen tıkanıyorsa işlemci yada RAM'lerde bir sıkıntı olabilir.
ekran kartı asus tuf x3 rx 5700 xtPsu'nun modeli ve ekran kartının modelini yazar mısın. Ayrıca oyunu aç ve işlemci, ekran kartı ısı değerlerini takip et. Çok ısınma varsa reset atabilir. Muhtemelen ısınmadan dolayı yapıyor ısı değerlerini kontrol etmen lazım dostum.
Isı değerleri dediğin gibi ise Psu'ya acilen bakman lazım. Psu da sorun olabilir normalde 650 W yeter ama arızalı olabilir arızalı ise ana kartını yakma ihtimali var. Bence bir an önce baktır riske girme.ekran kartı asus tuf x3 rx 5700 xt
psu corsair vs650w 80plus
işlemci 80 e kadar onun üzerine çıkmıyor ekran kartı ise 75 üzerine çıkmadı sabit 65 70. fakat 50 iken kapanıyordu 60 olunca bile sıcaklıkla alakalı olduğunu sanmıyorum.
bios zaten güncel mhzleri normale aldım 2400 dü performans farkı oldu yine çöktü 3000 mhz ramların kendi mhzleri yinede çöktü. en çok Gta 5 de oynarken sistem çöküyor çökerken 1 saniyeliğine ses geliyor ve çöküyor.BİOS güncelleyin. Ram MHZ lerini normale çekin. Ekran kartını başka bir PC de deneyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.