Oyunda ve internette gezerken takılma sorunu

Wehon

Centipat
Katılım
24 Mayıs 2020
Mesajlar
9
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken internette dolaşırken hoperlörden gelen "dırrr" sesi ile bilgisayar kitleniyor. Hiçbir şekilde mouse veya klavyeden basılan tuş işlemiyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak tek seçeneğim ancak bu çözüm değil. Her gün başıma geliyor ve çok sıkıldım.

Not: Aslında bilgisayarım Windows 10'da iken alıyordum bu hatayı ve disk %100 gözüküyordu bir nebze videolar izleyerek çözdüm. Ama kalıcı olmadı. Win 7'ye geçirdim ve durum hala aynı.
Denediğim çözümler:
Driver'leri kendim güncelledim.
Driver güncelleme programları ile güncelleme.
Hatırlamadığım birkaç disk işlemi ve Windows'un bazı özelliklerini vs devre dışı bırakmayı da denedim. Ama çözüme ulaşamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum. Bunların en bariz sebeplerinden bir tanesi harddiskin artık ömrünü tükettiğidir. %100 kullanıma eriştiğinde veri iletimi yetersiz kaldığı için yüklenmesidir. Bunların bir başka sebebi ise Belleklerdir Harddiskten gelen veri belleklerde depolanır ve sistem işleyip ekrana yansıtır. Belleklerin hasarlyısa donma, kasma, çökme gibi olaylara maruz kalırsın. İnternete gelicek olursak alt yapı yetersiz olursa dalgalanma meydana gelecektir 40ms / 60ms / 160ms/ 40ms gibisinden.
Ayırıca sistem bileşenlerini en ince ayırıntısına kadar bilgilendirirsen sevinirim daha iyi yardımcı olabileceğiz. Örneğin : XPG 3200Mhz DDR4 16GB 17 Cl ram.
 
Anakart : Anakart Adı MSI 970 Gaming (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Ekran Kartı : AMD Radeon (TM) R7 370 Series (2 GB)
İşlemci : AMD Fx(tm) Six-Core Processor 3.50GHz
Ram: 8GB DDR3

Ayrıca şunu da belirtmek isterim resimdeki 2 tarz hatayı da alıyorum bununla bir alakası olabilir mi bilmiyorum ancak telefonumda da tam olarak "dırr" sesini aldığım anı kaydettim ve kasayı açıp baktığımda ekran kartının altındaki fan mı tam bilmiyorum cahilliğime verin dönen pervanelerin dönüp durduğunu sonra tekrar döndüğünü fark ettim.
 

Dosya Ekleri

  • HATA 1.PNG
    9,7 KB · Görüntüleme: 67
  • llko.PNG
    17,5 KB · Görüntüleme: 63
Grafik kartının sürücüsü sağlıklı kurulmamış olabilir veya grafik kartın artık ömrünü dolduruyor olabilir.
Ayırıca harddisk te bunla sebep oluyor olabilir. Mavi ekran aldın mı hiç ?
 
Grafik kartının sürücüsü sağlıklı kurulmamış olabilir veya grafik kartın artık ömrünü dolduruyor olabilir.
Ayırıca harddisk te bunla sebep oluyor olabilir. Mavi ekran aldın mı hiç ?
Evet windows 7 ye geçirince aldım. Peki tamir ile kurtarma şansım var mı yoksa yenisini mi almalıyım ?
 
Ayırıca fanlar ısıya göre hareket etmektedir ısındıkça açılırlar. Lakin görünüşer göre ekran kartınızda bir şey var elinizde fırsat var ise başka bir ekran kartında denemeniz olucaktır.
Evet windows 7 ye geçirince aldım. Peki tamir ile kurtarma şansım var mı yoksa yenisini mi almalıyım ?
Tamirle kurtarırsın ekran kartını ama belli bir süre idare edecektir. Şahsi görüşüm yeni bir tane almanız olucaktır. Harddiskinizi de crystaldisk adlı uygulamada teste almanız ve ekran kartınızı ardından furmark'tan 1080p 8x MSAA'da zorlamanız olucaktır iki testten biri kilitlenecektir illaki o zaman kim suçlu ortaya çıkacatır.^^
Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyor iseniz teamwiever ile yardımcı olabilir sistem rapor geçmişine de bakıp daha detayılı bir sonuç alabiliriz.
 

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak sınav öğrencisiyim dediğiniz testleri de yapacağım. Ben ufak çaplı bir şey ise kendi halledebileceğim tarzda ise bakayım demiştim ama anladığım kadarıyla parça değişimine gidecek gibi bir hali var ve bunuda ancak yaz tatilinde yapmam mümkün tekrar ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.
 
Rica ederiz. Uygulama linklerini aşağıda vereceğim. Furmark kurulduktan sonra aşağıda resimde gösterdiğim gibi bir ekran gelecektir. Oradan ekran ne kadar destekliyorsa seçip üstteki butondan aktif edebilirsiniz 30 dakikalık test yeterli olucaktır. Crystaldisk üzerinden de 1-2 defa deneyiniz crystaldisk'in testi kolaydır zaten.
Crystaldisk : CrystalDiskInfo
Furmark : FurMark > Home
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    24 KB · Görüntüleme: 135

Crystaldisk'e baktığımda disk durumu iyi gözüküyor. FurMark testini de yaptım ancak 8X'li olanı yapabiliyordum Max. Onu yaptım sonuçları da şu şekilde:
FPS 10-13 arası.
GPU load: %99.
GPU temp. Min: 59 Max: 65.
Genelde temp. 64-65 derece arasındaydı testi 32 dakika uyguladım.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…