Oyundayken arka plan uygulamaları takılmaya başlıyor

Alper S.

Kilopat
Merhabalar öncelikle, başlıktan da okuduğunuz üzere olayı kısaca açıklayayım. Mevcut sistemimde RX 5700 XT ekran kartı kullanıyordum, ana ekranımda oyunumu oynarken yan ekranımda dizi, film, YouTube gibi aktiviteler izleyebiliyordum ve sorun performans konusunda hiçbir sıkıntı olmuyordu. Zaten sistemimin parçaları gereği herhangi bir kasma yaşamıyordum. Birkaç gün önce RTX3060 Ti ekran kartını taktım ve oyundayken yan ekranımda açık olan işlemler yavaşlıyor, izlediğim videolarda FPS ciddi bir şekilde düşüyor veya takılmalar başlıyor, kısacası; arkaplandaki uygulamaları ciddi bir miktarda kısıtlıyor. Bu Görev Yöneticisi'nden öncelik ayarlama olayı ile ilgili de değil, test ettim. NVIDIA ayarları kaynaklı muhtemel çünkü AMD varken böyle bir sorunum yoktu. İki ekran kartı da performans olarak neredeyse aynıyken bir tarafın böyle bir işlem yapmasına gerek duymaması, diğer tarafın arka plan uygulamalarını bu kadar kısıtlama gereği duyması bir tık ilginç geldi. Varsa yardım edebilecek biri beklerim, iyi günler.

Bu sorunu çözebilecek net bir bilgiye sahip değilim. Sadece belki çözüm olur diye sormak istiyorum. AMD driverlarının DDU aracıyla kalıntıları kaldırdın mı? Nvidia en güncel sürücü mü yüklü? Bilinmeyen bir program kurdun mu?

Bu sorunu çözebilecek net bir bilgiye sahip değilim. Sadece belki çözüm olur diye sormak istiyorum. AMD driverlarının DDU aracıyla kalıntıları kaldırdın mı? Nvidia en güncel sürücü mü yüklü? Bilinmeyen bir program kurdun mu?
Bilgisayarı foatlamıştım, yani driver kaynaklı bir sorun değil. Güncel driver'lar ise kurulu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı