Oyundayken bilgisayar açılıp kapanıyor

pazee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Oyun oynarken ornegin biri bana flash attiginda ani degişimler patlama gibi şeyler oldugunda bilgisayar aniden kapaniyor ve tekrar aciliyor. Windows 10'un buna gore bir ayari vardi ben oyle duzelmistim fakat format attigim icin ayar da gitmis. Ayari hatirliyamiyorum. Termal macun ve ısıtma problemim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu olay bilgisayar ya çok ısındıysa yada işlemci/RAM yapılan işlemleri kaldıramıyorsa olur.
ama adetten sorayım pc özellikleri neler?

güleceksiniz fakat özellikleri yazıyorum
işlemci : i3 540 3.07ghz
ekran karti : Asus Strix R9 390X
Ram : DDR3 ismini bilmiyorum
Anakart ; P7P55D-E EVO

oyun oynarken mesela rust oynuyorum rustta bir bölgede rasgele bir zamanda kapanabiliyor veya gmodda bomba patlattiginda 1 kaç kere ard arda patlatirsan bombayi çat diye kapanıyor
ve şey oluyordu ekranda siyah siyah pikseller çıkıp geliyordu onu şeyle çözdüm msi afterburner powerlimit arttirdim fakat msi kombustorda teste giriyorum o siyah pikseller geliyor üstüne 3 saniye sonra çat diye yine kapanıyor, en başından beri böyleydi sistem olarak şunu alacagim sizden ricam bu düzeltilebilirmi, yoksa birazdan alta yazicagim sistemi alinca kapanma problemim gidecekmi 2 3 yıldır bu sorunla yüzleşiyorum.

Öncelikle sisteminizin ısı değerlerini ölçün. Aşırı ısı varsa fanınızın yerine oturup oturmadığını ve termal macununuzun düzgün olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca kasa içinin temiz olmasına özen gösterin yoksa böyle kapanmalar yaşanabilir.

Video ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dikkatli bakarsaniz çıkıp giden siyah pikselleri görebilirsiniz lanet ettim bu ekran kartına sorunumuda çözemedim, içine termal sürdüm, internetteki bir çogu şeyi yaptım kasada temizledim, aşırı ısı yok msi power limit arttirdigimdan beri 90lardan 70lere düştü fakat kapanmaya çözüm bulunamadı.
Driverdan olabilirmi ?
Sorunu çözdüm baya uzun aman olsada, anakart işlemci ram degiştirdim sorun çözüldü
ekran kartı kapanmıyor fakat beyaz pikseller çıkıyor oda ekran karti isindiginda çıkıyor

İşlemci = i7-3770
Anakart = P8875-v
Ram = 32GB
Ekran kartı = Strix R9 390x (8GB)
Monitor = Aoc G2260WQ6

rahat bir şekilde yayin yapıp pubg full ayarlarda 60 - 100 fps arasi aliyorum

iyi forumlar dilerim böyle bir sorununz varsa ekran kartınızı başka bir bilgisayarda test edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…