Oyundayken GTX 950M devre dışı kalma sorunu

xFalc0n

Hectopat
Daha fazla  
Nvidia GTX 950M ekran kartı devre dışı kalıyor ve Intel HD Graphics 630 kullanmaya devam ediyor. Windows'a gelen güncelleme sonrası bu olmaya başladı. 16 kasımda geldi bu güncelleme. O günden beri sıkıntı var. BF1'de oynarken sıkıntı olmuyor fakat oyunu alta alıp başka sekmeye baktığımda oyun DirectX hatası veriyor, yani ekran kartı devre dışı kalıyor. Buna benzer olay PUBG'de de oluyor, oyun yarım ekran açılıyor, windowed değil de daha çok full-screen fakat ekranın yarısını kaplıyor ve lobide FPS 10-20 arasında değişiyor. Yani Intel HD Graphics 630'u kullanıyor. Aygıt yöneticisinden GTX950M'e sağ tıklayıp devre dışı bırak ardından etkinleştir yapmadan bu sorun düzelmiyor ki zaten bu kalıcı bir çözüm değil.
Bunu yaptıktan sonra BF1 giriyorsun, oyunu alta alıyorsun ve yine aynı şekilde hata veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. GTX950M Driverı güncel.

Not: PUBG'de yarım ekran olmasının F11 gibi hotkeylerle ilgisi yoktur.

vga.png yyas.png

Bilen yok mu? :/

dostum bendede x550vx serisi asus var i7 7700hq işlemci gtx 950m 2gb gddr5 ve 12gb 2400 mhz ram var.güncel olan bütün oyunlarida oc ile high+ grafiklerde oynadım bitirdim.torrent oyunda inanmayanlar oldu video çekip youtubada attim doom cod ww2 shadow of war wolfeinsten 2 dishonored 2 aklına geelbilecek bütün oyunları oynadım.nvidia control panelden 3d ayarları kendin yap sayılı olan ayarların ikisinide 1 1 yap alt alta zaten onlar ve maksimum performansı tercih et physics ayarların otomatik seç işaretle.ve driverlerin güncel ise sorun çıkmaz şuanki en son driver 390.77 bizim için.bios güncelle.sorun devam ederse tekniğe ver

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı