Oyunlar için 12 vs 16 GB RAM

Alvec

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem çok yok, RAM almak istiyorum. Günümüz oyunlarını oynuyorum. Valorant, GTA, LoL gibi. 12 GB RAM yeterli mi yoksa 16 GB mi almalıyım? İkisi de aynı DDR olsa MHz'leri farklı olsa çalışır mı? İyi forumlar herkese.

Bütçem çok yok, RAM almak istiyorum. Günümüz oyunlarını oynuyorum. Valorant, GTA, LoL gibi. 12 GB RAM yeterli mi yoksa 16 GB mi almalıyım? İyi forumlar herkese.

Çift kanal 16 GB.

Ne kadar fazla o kadar iyi. Bütçen yetiyorsa 16 yap. Yetmiyorsa çok zorlanacaksan da 12 yine yeterli olur yazdığın oyunlar için.

Bütçem çok yok, RAM almak istiyorum. Günümüz oyunlarını oynuyorum. Valorant, GTA, LoL gibi. 12 GB RAM yeterli mi yoksa 16 GB mi almalıyım? İyi forumlar herkese.

Valorant ve LoL için yeterinden fazla bile. Tabi bütceniz var ise çift kanal 8+8 yapmanız iyi olur.

6+6 yapamayacağınız için mecbur 8+4 yapmak zorunda kalacaksınız ve bu da performansınızı etkileyebilir. 8+8'lik toplam 16 GB RAM öneririm.

12 GB yeterli ama ileride 2x8 yaparsanız daha iyi olur bence.

Bahsettiğin oyunlarda 12 GB RAM gayet yeterli fakat yüksek sistem isteyen oyunlarda 12 GB yetersiz kalmaya başladı oynadığın oyun türüne bağlı fakat geleceğe dönük olması için 16 GB daha iyidir

Tabii ki 8+8 yani dual channel 16GB RAM.

Yeterli arttırmanın mantığı yok. Mhz'leri farklı olsa da çalışır. Düşük olana göre entegre olur düşük çalışır yani BIOS'tan yükseltebilirsin (OC oluyor bu) bazı anakartlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…