Oyunlar için daha iyi işlemci soğutması mı yoksa ekran kartı soğutması mı daha uygun olur?

• Konuyu başlatan m3c
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 953

m3c

Hectopat
Merhaba RTX 2060 10750H'a sahip bir dizüstü bilgisayarım var. İşlemci 96 dereceye çıkıp bir tık termal darboğaz yapıyor fakat ekran kartı overclocklu olmasına rağmen %100 yükte 75 dereceyi geçmiyor. Aynı parçalara sahip diğer laptopların oynanış testlerini izlediğimde işlemci 85-90 derecede kalıp darboğaz yapmıyorken ekran kartları 85 derecede sabit kalıyor. Bu durumda hangi taraf oyun konusunda daha performanslı olur?

Düşük çözünürlükte oynuyorsanız yük işlemciye biner. Yüksek çözünürlükte ise ekran kartına. Hangi çözünürlükte oynuyorsanız ona göre seçim yapmalısınız. Ama anlamadığım şey latopa ne yapacaksınız da bunu soruyorsunuz?

Hocam, her ikisi de önemli. Sıcaklık değerleri artarsa, ikisinin de performansı düşer.

Merhaba RTX 2060 10750H'a sahip bir dizüstü bilgisayarım var. İşlemci 96 dereceye çıkıp bir tık termal darboğaz yapıyor fakat ekran kartı overclocklu olmasına rağmen %100 yükte 75 dereceyi geçmiyor. Aynı parçalara sahip diğer laptopların oynanış testlerini izlediğimde işlemci 85-90 derecede kalıp darboğaz yapmıyorken ekran kartları 85 derecede sabit kalıyor. Bu durumda hangi taraf oyun konusunda daha performanslı olur?

İkisi de önemli fakat bu sisteme göre işlemci soğutması daha uygun. Sisteminizin aynısı bende var. 10750h çok güçlü oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor nadiren 93 oluyor saniyelik. Tabii ben Turbo Boost'la hallediyorum.

bende de aynı donanım var ekran kartı 75 derece civarlarında işlemcide ise max 88 dereceyi gördüm genelde 80 derece civarlarında çalışıyor laptop(AAA oyunlarda ultra ayarlarda). Marka model neydi?

bende de aynı donanım var ekran kartı 75 derece civarlarında işlemcide ise max 88 dereceyi gördüm genelde 80 derece civarlarında çalışıyor laptop(AAA oyunlarda ultra ayarlarda). Marka model neydi?
Casper Excalibur g780
Marka ve modeli söyleyebilir misiniz?
Termal macunu değiştirin, fanları temizleyin. Laptopun altına da bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.
Casper Excalibur g780 soğutucu var, bilgisayar seten yeni.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı