Bana göre tamamen psikoloji ile alakalı belki aynı sistem başkasına daha akıcı gelecek, ve FPS olarak fark etmez sonuçta her şeyi temel bileşenler belirliyoR işletim sistemi değil.
Format atınca ilk başta akıcı olur tabii. çünkü adı üstünde format atıyorsun her şey sıfırlanıyor hiçbir şey yüklü değil her şeyi sıfırdan yüklüyorsun kurulumlar yapıyorsun.
Çok sık format atmanızı önermiyorum. Kendim önceden eski laptop'mda hep format atardım neredeyse, depolama alanı sık dolardı. Benden kaynaklı tabii dolması da. O yüzden hemen format atmaya yönelirdim. Aksine sık format atmak iyi değil. Ve akıcı Windows deneyimi istiyorsanız önerim Windows 11 ve Windows 10 olacaktır. Ama şu an güncellik bakımından Windows 11'i önerebilirim. Onun dışında modlanmış Windows vs. önermiyorum. Bilgisayarınıza kullanmayacağınız program/uygulama vs. yüklemenizi önermiyorum. Sadece kullanacağınız program/uygulamaları indirin ve kurun. Ve oynayacağınız oyunları indirip kurun.