Oyunlara 8 GB RAM Yeter mi?

Makaleler
1
Günümüz oyunlarına özellikle "Online" olanlara Fortnite PUBG vs.
8 GB Bellek yeter mi? Yoksa bütçeyi zorlayıp 16 mı yapmalıyız?
Bir de SSD varsa sistemde sanal bellek RAM'in farkını hissettirir mi? Takılma vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben BF1 oynuyorum, bende 8 arkadaşımda 16GB RAM var, 1080P ULTRA ayarlarda 9GB'e kadar çıkıyor RAM kullanımı. Birkaç yıl önce belki asgari RAM 8'di ancak artık minimum 16GB olmalı diye düşünüyorum. Arkada birkaç şey açıp oyun sırasında kapanmaması veya oyuna etki etmemesi için bence şart.

8 gb ram hangi oyunları oynuyacağına ve ekran kartında amd mi nvidia mı kullandığına bağlı ama 16 yapmaya çalış

16GB (8+8) şart gibi o tarz oyunlar için.

8 gb ram hangi oyunları oynuyacağına ve ekran kartında amd mi nvidia mı kullandığına bağlı ama 16 yapmaya çalış
Amd olacak sistem Ryzen 5 2600 + RX 580
Yüksek ihtimal HİGH-ULTRA olacak 2x8 Almak mantıklı herhalde. Birde zaten test sonuçlarına baktığımda +10 fps artışı gördüm. Ekran kartı kadar önemliymiş.

Eskiden 8 GB Ram ile güzelce oyun oynanabiliyordu. Fakat artık 16 GB ram yapılmalı. Eğer Cyberpunk 2077 gibi yeni çıkmış, yeni çıkacak oyunlar da oynayacaksanız 16 GB ram almalısınız. Benim tavsiyem 16 GB almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…