Oyunlara ilk girişte FPS düşüşleri

İşletim sistemi
Windows 10
Arkadaşlar sorunumdan önce belirtmek isterim; Windows, sürücüler, BIOS ve diğer her şey güncel. Benim sorunum oyunlara ilk girişte drop olması bakınız oyunların ortasında vb. değil hatta 2-3 dakika sonra tüm drop yok oluyor fakat başta drop girmesinin sebebi nedir? Ayrıca her oyunda da girmiyor örnek verecek olursak; Rocket League, Valorant, Battlefield 1 gibi oyunlarda başta drop girerken Skyrim'de çok çok az giriyor ve bitiyor. Rocket League'i baz alırsak 3V3 girdiğim maçta başta 200 pinglerle oyuna giriyorum FPS düşmesi çok fazla oluyor hele başlamış bir maçsa fakat birkaç saniye (yaklaşık 10-30sn) sonra düzeliyor ve bir daha girmiyor. HDD'de sorun olabileceğini düşündüm fakat bilgisayardaki en yeni donanım o özellikleri ve markası Seagate Barracuda 2 TB 256MB 7200RPM. 2-3 programla farklı farklı testler yaptım hiçbir sorun çıkmadı her şeyi %100 ve hızıda dolu olmasına rağmen 130-230 arası. Disk birleştirme vb. de yaptım, Windows'da bazı ayarları kapattım Game bar, oyun modu gibi fakat hala da sorun geçmiş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun büyük ihtimal HDD dedir. Harita yüklemesini yapamıyordur. Bahsettiğiniz sorun HDD de olmasa bile bence o sistemde kesinlikle SSD'ye geçmelisiniz.

Doğru söylüyorsunuz benim de HDD'de sıkıntı olduğu için harita bazen yüklenmiyor ve oyun donuyor.
SSD'nizde yer varsa ona atıp deneyin.

Dediğim gibi başta drop giriyor sonrasında oyun ortasında vb. daha girmiyor, Valorant'da mesela ilk maçın ilk raundu sadece oluyor ikinci maçta farklı haritada oynasak da drop girmiyor.
Sorun büyük ihtimal HDD dedir. Harita yüklemesini yapamıyordur. Bahsettiğiniz sorun HDD de olmasa bile bence o sistemde kesinlikle SSD'ye geçmelisiniz.
Sorunu bulmak için çok uğraştım ama kesin olarak HDD'de hata var diyemiyorum, farklı programlarla kontrol etmeme rağmen hepsinde aynı sonuç çıktı bir hata arıza görünmüyor. Hızı da gayet olması gerektiği gibi, şuan 270 GB'ı boş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı