Oyunlarda %100 disk kullanımı

froid

Hectopat
Yer
Çekmeköy
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bazı oyunlarda yaklaşık 20dk sonra bazen 1 saat sonra kasma başlıyor. World of warcraft oynıyorum 60fps oynarken kasma başlayınca 5fps düşüp tekrar 60 çıkıyor ama deli kasma oluyor. Aslında her yüksek gereksinim isteyen oyunlarda bu oluyor. The Witcher 3, Diablo 3, GTA 5 yaklaşık her oyunlarda bu oluyor. Sistemimde kesinlikle virus yok, Windows 8.1 orjinal ve her gün güncel. Driverlar güncel. Sıcaklık çok normal oyunlarda işlemci max 45 derece, ekran kartı max 65.

Mesela Witcher 3 oynarken kasmaya başladığında görev yöneticisinde böyle saçma bir olay oluyor. Aslında Witcher 3 ve System %100 oluyor orada, sürekli yer değiştiriyor.

Disk taramaları;

Health'de 1 adet sorun genel sorun olarak biliniyor. Çoğu Seagate HDD'lerde bu sorun var.

Hizmetlerde BITS, Windows Search ve bir çok arka plan kasan hizmetleri kapadım ve hala çare bulamadım.

Bu kasma olayı sadece oyunlarda oluyor başka hiç bir işlemde olmuyor. Kesinlikle format atmak istemiyorum, bunun formatsız bir çözümü olmalı. Kasma olayı başladığında oyunu en baştan açıyorum ve kasma gidiyor fakat 30dk- 1 saat sonra tekrardan başlıyor. Bu arada HDD bir kere yere düşmüştü ama HDD kutusu içinde. Ben HDD'yi hariciden çıkarıp sisteme taktım.

Sistem özellikleri;
İşlemci: i5-4460
Ram: Corsair 8(4x2)GB
Ekran kartı: Sapphire R9 280 Dual-X
Anakart: Asus H81M-Plus
PSU: Corsair vs 550

Ekran kartı GTX 970 olarak ve RAM'leri farklı corsair ile değiştirdim ve denedim, sorun hala var.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Disk zaten soğuk, o sorun sıcaklığını ölçemediği için değil mi? Kasanın yanını açıyorum ve gayet soğuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…