Oyunlarda aşırı drop ve FPS düşmesi

FilozofBey

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlarım oyunlarda aşırı drop ve FPS sorunu yaşıyorum. CS:GO'da FPS 30'lara kadar düşüyor ve drop giriyor sürekli. 2 defa format attım işlemciyi söküp macun değiştim. İki adet yeni RAM aldım. Yeni işlemci aldım. Yeni kasa yeni PSU aldım yine bir şey değişmedi.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Anakart: MSI 550M Pro VDH.
RAM: 2 adet Crucial 16 GB RAM.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti.
PSU: Xigmatek 750W.

Bir haftadır uğraşıyorum bir türlü sorunu bulamadım. İşlemci sıcaklığı 55'i geçmiyor. Sıvı soğutucu var zaten. Ekran kartı sıcaklığı FurMark'la test ettim. GPU temp 89'larda geziyor.
En sonunda PC'yi camdan aşağı atacağım. Yardımcı olur musunuz?

Merak ediyorum, her şeyi değiştirinceye kadar ekran kartına neden dikkat etmiyorsunuz? Isınıp frekans kıstığı için drop yemeniz muhtemel.

Haklısınız hocam. Hocam elimde iki adet anakart var eski anakartda pek böyle bir şey yaşamadığım için ekran kartına hiç dikkat etmedim. Bu akşam dedim bir bakayım ekran kartına değerler böyle oldu. Ne yapabilirim bunun için bir bilginiz var mı?

Ekran kartı için 83 derece ve üzeri sorun oluşturur. GPU'yu temizleyin ve zamanı geldiyse termal macun değişimi yapın.

Son düzenleme:
Ekran kartı için 83 derece ve sonrası sıkıntı. GPU temizleyin, vakti geldiyse termal macun değişimi yapın.

Hocam ekran kartı macun değişimi yapmak zor bir şey mi hiç yapmadım da. Onu yaparsam düzelme olur mu? Ekran kartı geçen yıl Haziran'da almıştım garantisi bile devam ediyor hala.

Hocam ekran kartı macun değişimi yapmak zor bir şey mi hiç yapmadım da. Onu yaparsam düzelme olur mu? Ekran kartı geçen yıl Haziran'da almıştım garantisi bile devam ediyor hala.
Kaliteli termal macunların ömrü 1 yıldır. Garantisi devam ediyorsa hiç uğraşmayın; verin servise, onlar halletsin. Ekran kartı vidalarında bir etiket varsa, bu kartı sökmeniz durumunda garantinin iptal olacağını gösterir. Etiket yoksa sökmenizde bir sakınca yoktur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim hocam. Ben kendim yapmaya çalışacağım.

Ekran kartına macunu kendim sürdüm 60-65 düstü sıcaklık ama 60-70 FPS alıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…