Oyunlarda bilgisayar kendini resetlemesi

FatherBase

Centipat
bilgisayar özellikleri;
- MSI H81M-E33 anakart,
- Intel Core i5 4690K işlemci,
- TosHIBA-TR200 SSD (480 GB),
- ST2000DM001 harddisk (2 TB),
- AMD Radeon RX590 SE 8 GB ekran kartı,
- Kingston HyperX Fury black 8 GB 1600 MHz DDR3 RAM X2,
- Thermaltake
Litepower 750W PSU.

Denediğim çözümler;
- Win10 Pro format,
- CPU ve GPU sıcaklıklarını 50-60 derecede tutacak şekilde fan hızlarını ayarlamak,
- Thermal macun yenilemek,
- Kasa temizliği yapmak.

Sıcaklık değerleri oyundayken CPU Max 75 derece (uzun vadede resetlemeye yakın), GPU 50-60 derece arasında değişmektedir. Oyundayken sık sık sıcaklık değerlerine bakmaktayım ama bir türlü sorunu bulamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Ekran kartı ve RAM 1 ay önce alınmıştır. Darboğaz olacağının farkındayım 10-20 FPS dert etmiyorum. İşletim sistemini hem HDD hem de SSD'de denedim. BIOS ve driverler günceldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki dostum sadece yeniden mi başlıyor görüntü gitmesi veya bilgisayarın kapanması gibi durumlar oluyor mu?

PSU gücü yetmiyordur oyun oynarken olduğuna göre ve oynadığın oyunlar güç gerektiren oyunlar başka bir PSU kullanıp dene.

Aklıma başka bir şey gelmiyor ki dostum donanımsal veya yazılımsal olarak, güç ayarlarını kontrol ettin mi? Yeniden başlama ve kapanma sürelerini falan?

Yanlış anlamayın ama 750 W kullanıyorum daha güçlü bilgisayarlarda bile 700 W kullanılmıyor.
Tam okumamışım benim hatam, buradan yardımcı olabilineceğini sanmıyorum en sağlıklı seçim
bir bilgisayarcıya götür test falan etsin başka bir öneride bulunamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı