Çözüldü Oyunlarda CPU kullanımı %10'u geçmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Arkadaşlar tüm stres testlerini yaptım orada işlemci, ekran kartı, RAM ve güç kaynağından herhangi bir sıkıntı yok. Ama oyuna girdiğim zaman işlemci kullanımı bir türlü %10 üstüne çıkmıyor ve bu yüzden ekran kartı kullanımı sürekli düşüyor ve drop yiyorum. Yaptıklarım;
-İşlemci sürücülerini baştan güncelledim.
-Grafik sürücüsü güncel.
-BIOS son sürüm.
-FurMark, OCCT ve AIDA64 ile stres testi yaptım ve bileşenlerde bir sıkıntı yok (testlerde işlemci %100 kullanılıyor).
Sadece oyuna girdiğimde bu sorun oluyor!
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda net bir biçimde belli oluyor.

Sistem özellikleri,
-3070Ti
-i511400f
-16gb Ram
-Nvm2 SSD
-850watt PSU

Son düzenleme:
Çözüm
Muhtemelen güncelleme ile düzeltirler ama ne zaman gelir bilmem. Ben hala W10 kullanıyorum stabilliğinden dolayı.
Teşekkür ederim ilginiz, alakanız ve yardımlarınız için ben temiz bir format atayım. Gelişme olursa yazarım. İyi günler dilerim.

Sorunu format atarak çözdüm. Bu sorunun neden kaynaklandığını tam anlayamasam da. Tahminim bilgisayarda virüs bulunması. Çünkü çok fazla indirme işlemleri yapıyordum PC'ye. Bundan sonra daha dikkatli olacağım

NOT: Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Eskiden neden olmuyordu bilmiyorum. Arka planda sistemi mesgul edecek bir seyler peyda olmus olabilir mi? Sicaklik da, FPS de gayet iyi.

Belki oyunu 60 FPS e sabitlersen ( V-Sync ) daha stabil gelebilir sana, surekli 60-110 arasi git gel yapacagina.

Başka bir oyunda test edin.
Hocam farklı oyunlarda da denedim. Aynı sorun var.

Hocam aslında şu win11 kullanıyorum ve son update geldi onu yaptım acaba o da etkilemiş olabilir mi? Win11 sıkıntılı diyorlar. Temiz bir format mı atsam win10 geçeyim diyorum belki düzelir.

Monitörünüz 2K mı?

Bilemiyorum, Win11 kullanmadim hic kendi cihazlarimda.
Ancak oyle bir durum varsa her oyunda olmasi gerekiyor bu bahsettigin durumun.

4K-60hz

Her oyunda bu sorun mevcut hocam.
4K da zaten işlemci çok çalışmaz. Normal, ben 1080P sandım çünkü 1080P de bu işlemci bu karta darboğaz yapar CPU kullanımının uçması gerekirdi. Ancak 4K gibi bir çözünürlükte doğru dürüst işlemci çalışmaz bile.

Hocam haklısınız ama çözünürlüğü düşüğe çektim. Yine de işlemci kullanımı %10'un üstüne çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…