Oyunlarda crash sorunu

westbill

Centipat
İlk öncelikle merhaba ben ne yapsam bu sorunu çözemedim.

Yaşadığım hata:

Rust, Rainbow Six Siege oynuyorum Rust'a ansızın bir anda ekran donup oyundan atıyor Rainbow'da 1, 2 maç girince crash veriyor(2 oyunda orijinal).

Denediğim çözümler:

2 Kere format, Steam silip tekrar yükledim, Rust silip tekrar yükledim, PC bütün her şey en güncel konumda.

Yazılımsal olarak her şeyi denedim ama çözüm donanımsal galiba.
PC alalı yaklaşık 1, 5 sene oldu senenin ortasında termal macunu yeniledim PC'nin içinde göze batan toz birkimide yok alaksı var mı bilmiyorum ama BIOS'da günceledim.

PC özeliklerim:

AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics 3.50 GHz.
8, 00 GB RAM.
Radeon RX 570 series.

Not: Geçen sene böyle sorunlar yoktu oyunu açıyordum 10 saat açık kalabiliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal olduğunu sanmıyorun. Donanımsal olsa oyundan atmakla kalmaz tamamen PC kitlenirdi. RAM tek kanal mı? Ayrıca işlemcin APU.

Scannow deyenin hocam.

Prime A320M-R ana kartım bu hocam dedeyin işlemi yaptım böyle bir şey yazıyoda
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For Online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
Repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Galiba onarmış sanırım

Hocam önereceğim bir kaç şey daha var. Denediniz mi bilmiyorum.
İlk olarak Steam'i yönetici olarak çalıştırıp deneyiniz.
Diğer çözüm olaraksa oyunu RX 570 ile değil de Vega 8 ile açıyor olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca APU sistemlerde bildiğim kadarıyla RAM'in bir bölümü Vega 8'e ayrılıyordu. Belki RAM'den dolayı sıkıntı vardır bilemiyorum.
Diğer bir çözüm ise Rust'ta V-Sync açıksa oyuna girmeden AMD panelinden Rust'ı seçip kapatınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı