Oyunlarda DirectX ne işe yarar?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar DirectX ayarlayabildiğimiz oyunlarda ayarlamanın mantığı tam olarak nedir ben çözemedim. Örneğin RDR2'de Vulkan'dan DX12'ye aldığımda DX12'de oyunun stabilitesi çok bozuluyor ama Vulkan'da gayet güzel çalışıyor. Ya da daha eski bir oyunu olan GTA 5'de DirectX 11'de az da olsa FPS Drop yaşarken 10'da yaşamıyorum ve bunun grafik kalitesine gözle görülür hiçbir farkı da yok gibi. Peki neden böyle bir seçenek var? Ne işe yarıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
DirectX görüntü yazılımıdır eski oyunlarda yüksek DirectX sürümü kullanmak sistemi yorar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Öncelikle DirectX Microsoft, Vulkan ise AMD teknolojilerine sahipler. Bunları bilelim. Sisteminize göre Vulkan ve DirectX seçmeniz gerekiyor ayrıca DX 11 stabil çalışmayan bir sürüm, en azından bunu biliyorum denediğim zaman.

Öncelikle DirectX Microsoft, Vulkan ise AMD teknolojilerine sahipler. Bunları bilelim. Sisteminize göre Vulkan ve DirectX seçmeniz gerekiyor ayrıca DX 11 stabil çalışmayan bir sürüm, en azından bunu biliyorum denediğim zaman.

DX11 en çok kullanılan sürüm. Neye göre stabil değil?

DirectX görüntü yazılımıdır eski oyunlarda yüksek DirectX sürümü kullanmak sistemi yorar.

Eski oyunlarda yüksek DirectX sürümü kullanmak diye bir şey yok. Oyun hangi sürüm ile geliştirilmiş ise onunla çalışır.

DX11 en çok kullanılan sürüm. Neye göre stabil değil?

Eski oyunlarda yüksek DirectX sürümü kullanmak diye bir şey yok. Oyun hangi sürüm ile geliştirilmiş ise onunla çalışır.
DX12 olan oyunlarda daha çok performans alıyorum ve tek ben değil onla aç dediğim herkesin daha çok aldığını görüyorum, evet betası olan oyunlarda değişir fakat DX11 tamamen stabil bir sürüm değil, ben bunu deneyimledim belki stabildir tamamen değil demem diyemem zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı