Çözüldü Oyunlarda donma ve kapanma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wayneo

Hectopat
Sistemim:

MSI RX590 Armor 8 GB (OC Edition)
Ballistix BLS8G4D30AESBK 2x8 GB 3000 MHz
Ryzen 5 3600
ASUS Prime A320M-F
Xigmatek 600W 80 Plus

Bilgisayarımı yeni topladım fakat iade süresi geçti iade edemiyorum. Oyunlarda donup oyun kendini kapatıp masaüstüne atıyor. Bütün parçalar servise tek tek gitti fakat problem olmadığını söylediler. Ama problemler devam ediyor. Her yerde çözümünü aradım uygun olanları yaptım fakat problem devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz harika olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı sürücünün doğru olduğundan emin misin? Aygıt yöneticisi üzerinden bak bence ekran kartınla aynı isimde mi yüklü Driver.

DxDiag bu sefer 26 gösteriyor ama Radeon programında 20 küsur sürüm numarası ben anlamadım bu işi.

Bu frekans düşürme işinden pek anlamadığım için zarar vermek istemiyorum karta. Afterburner programında Core clock 1565 görünüyor. Kaça düşürmeliyim?
Sorun çözüldü hem de çok güzel çözüldü. Problem ekran kartındaymış MSI RX 590 ekran kartını alıp yerine 5700 XT Gaming X gönderdi. Buradan ilgi ve alakaları için MSI ve sizlere teşekkür ediyorum.
İade etmeyi deneyebilirsiniz elinizde kanıt da olur hem.
İade süresi geçince Tüketici Mahkemesine falan başvurmak lazımmış biraz uzun uğraş ama değer.
Belli olmaz açikcasi. Zaten birçok yol denemişsiniz bence HDD'ye kurup da bir deneyin.

Gece format atıp HDD'ye yükledim Driver'ları kurdum bu sefer sadece donma süresi biraz uzadı.
5 Dakika sonra donuyor ve kasadaki reset tuşu da işlemiyor.

Son düzenleme:
Yakında ama çok yakında garanti Mavi Ekran hatalarını art arda almaya başlayacaksın sana tavsiyem donanımlarını kontrol et. Sana bu videoyu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
önerebilirim bir de elektrik süpürgesini al gerekirse 30 dk boyunca temizle ama iyice temizle özellikle fanlarını. Ram ve anakartı videodaki gibi işlemlerden geçir daha sonra kondansatörlerin patlamadığından emin olun ve başlayın süpürmeye bu bana tek çözümmüş gibi geldi. Diğer bir çözüm ise tek tek tüm ram ve ram slotlarını kontrol etmek onlar da arıza çıkarıyor olabilir.

Teşekkür ederim ama garantiye göndermeden önce tek tek temizliğini yaptım. Bütün parçalar garantiye gitti tek tek makina zaten yeni gıcır gıcır ama içi ölmüş anladığım kadarıyla. Bugün Valorant oynadım onda asla böyle bir hata yapmıyor. AC serisi, Rocket League, Blackwake vb. oyunlarda sürekli yapıyor tek hata almadığım oyun Valorant.

Ekran kartı sürücünün doğru olduğundan emin misin? Aygıt Yöneticisi üzerinden bak bence ekran kartınla aynı isimde mi yüklü driver.

Ekran kartı sürücünün doğru olduğundan emin misin? Aygıt Yöneticisi üzerinden bak bence ekran kartınla aynı isimde mi yüklü driver.
Aygıt yöneticisinden baktığımda sürücü sürümü 25.. görünüyor ama Radeon uygulamasından baktığımda 25.. görünüyor aygıt yötecisinden şimdi güncelledim çakışıyor kaldırıp baştan kuracağım.

DDU uygulaması ile kaldır ve orijinal ürün sayfandan en güncel sürücüyü yükle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…