meraklı0070

Centipat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Patenli garson
Bu şekilde birkaç konu açılmış farkındayım ama benim sorunum biraz garip.
İlk olarak Vatan'dan şu özelliklerde bir toplama bilgisayar aldım.

• Ekran kartı: RTX 2060S ASUS ROG STRIX
  • İşlemci: Ryzen 3600X
  • SSD : Samsung 970 Evo 3500 yazma 3200 okuma (500GB)
  • Anakart: MSI 470X Gaming Plus
  • RAM: Corssair Vengeance 8x8 16 GB 3200 MHz RAM (yanlış yazmış olabilirim mazur görün )
  • PSU: Cooler Master 750W 80 Plus
  • Monitör: Samsung 23,5" LC24FG70FQMXUF

Ve eve bir heyecanla gelip oyunları indirdim GTA 5'den tut Apex Legends'a kadar, kendime söz vermiştim şöyle bir sistemim olsun ilk yapacağım iş Minecraft'ı full shaderlı Max ayarlarda oynamaktı, YAPTIM!
Ama bir de ne göreyim ekranda yırtılmalar crashler oyundan atmalar falan çözmeye çalıştım çözemedim dedim ufak bir sorundur zamanla düzelir deyip CS GO'ya geçtim, onda da girer girmez oyundan attı ve neredeyse tüm oyunlarda aynısını yaptı, bazılarında 5 dakika sonra bazılarında girer girmez.

Ben de bir sinirle bu kasayı Vatan'a götürdüm bu şikayetten dolayı ve her gittiğimde orada bir sorun olmuyordu adamlar oyunu açıp gayet akıcı bir şekilde oynuyorlardı ben yalancı çıkmıştım en son kendim denedim aynı monitör ve kasa ile cidden sorun yoktu.
Ama eve gelince sorun aynı oluyordu ve bu yüzden yardımcı olmuyorlar tek çare sizsiniz arkadaşlar sizce sorun ne olabilir?

Benim düşüncem prizdeki voltaj düşüklüğü sebebinden dolayı ekran kartı yük alınca hata vermesi vs. sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim hevesim kursağımda kaldı ve yüklü miktarda para verdim boşa gitsin istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan'a sadece kasayı gördün değil mi? Vatan'da sistemin takıldığı monitör daha düşük ise ekran kartına sendeki kadar yük binmemiş olabilir.

Sorunun PSU veya elektriksel kaynaklı olma ihtimali bana düşük geliyor. Ekran kartı arızalı gibi. OCCT ve Furmark ile test eder misin?

Aynı sorunlar mevcut sorunu çözebildiniz mi bilgi verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…