Oyunlarda düşük FPS problemi

emirt1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar.

Dün açtığım post da RX 460 ile düşük FPS alıyorum ve işlemcim çok ısınıyor demiştim ama bir arkadaş anakartın ısı sensöründe sorun olabilecegini ve işlemcinin o yüzden tam performans veremediğini söylemişti ve ben de MSI kombustor programından CPU burner testi yaptım MSI Afterburner'de işlemcimin %100 kullandığı gözüküyor du ama görev yöneticisinde %30-40 civarlarındaydı ve %100 kullanımda bile MHz 1200 civarlarında geziyordu sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.

Ekran kartını aldığım günden beri neredeyse hiçbir oyunu oynayamadım bütün oyunlar çok düşük FPS'ler veriyor.

Bu arada işlemcinin sıcaklıgı normalde 70-80 en fazla 90'ları görüyordu ben de onun için fanlarını çıkarıp temizledim ondan sonra geri taktıktan sonra bu dereceleri görmeye başladı sabi 100-103 alıyorum ama işlemci peteğine dokunduğumda ise çok sıcak değil hatta soğuk gibi.

Sistemim.

Sapphire RX 460 2 GB.
i3 2120 3.30 GHz.
Kingston 8 GB 1333MHz RAM.
500Watt 80Plus PSU.
1440*900 60Hz monitör (neredeyse 10 yıllık bir monitör)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    245 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    123,5 KB · Görüntüleme: 135
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    117,6 KB · Görüntüleme: 60
  • Minecraft 1.8.9 - SonOyuncu Client 3.09.2019 22_47_54.png
    Minecraft 1.8.9 - SonOyuncu Client 3.09.2019 22_47_54.png
    167,3 KB · Görüntüleme: 56
Oyundan çıkıp görev yöneticisini açıyorsan işlemci kullanımı düşer. Bence işlemcin çok sıcak olduğu için frekans düşürüyor. Termal macununu yenileyip soğutucunu doğru şekilde takarsan sıcaklığın düşmesi gerekli.

Tüm driverlarin guncel mi?
Ekran kartının evet
Macun yenilemelerini ve ayrıntılı kasa temizliğini yaptınmı ?
Hayır sadece işlemci ve ekran kartı nin fanların ı temizledim
Oyundan çıkıp görev yöneticisini açıyorsan işlemci kullanımı düşer. Bence işlemcin çok sıcak olduğu için frekans düşürüyor. Termal macununu yenileyip soğutucunu doğru şekilde takarsan sıcaklığın düşmesi gerekli.
Yok oyun içinde de öyle
Şimdi soğutucu yu tekrar çıkardım ve düzgünce otutturdum şuan sıcaklık 80 lere geldi ama gene kasma sorunu yaşıyorum assassins creed origins de en düşük te de ultrada da 23-25 fps aliyorun

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı