Oyunlarda düşük R5 5600 kullanımı

kirleticiazzog

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, sorunumu kısaca özetleyeyim, Valorant oynarken CPU kullanımı %3- %5 gösteriyor ve çatışma esnasında FPS 200 civarına düşüyor ve drop giriyor. 240 Hz monitör ile oynuyorum benchmark izlerken minimum çatışmada 350 FPS alıyordu, ona dayanarak aldım. Sistemim de benchmark videosuna yakın. Bilgisayar kurulumu dün yaptım ve driverları yükledim, RAM MHz ayarı yaptım, adrenalinde CPU göstergeleri var ama CPU ayarları da yok. Bunun sebebi ne olabilir?
Cinebench skoru 10300 civarı.

Ryzen 5 5600
RX 6600
Kingston 3600 MHz 2x8 RAM
ASUS Prime B550M-K
500 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun nedeni arka plandan açılan uygulamalar olabilir, Valorant işlemci önbelleğini kullanan bir oyun ve sabit bir FPS almak açıkçası zor ama 200FPS zaten yeterde artar ve arka planda yükleme işlemi, dosya çıkarma veya çalışan ama fark etmediğiniz Spotify olsun Steam, Origins Launcher, Epic Launcher veya Adobe gibi programlar açıkca normal bir şey. Görev Yöneticisi'nden bakabilirsiniz açılış uygulamalarına, siz açmasanızda bu uygulamalar açılıyor.

Ayrıca AMD Adrenalin Edition'da CPU ayarı yapamazsınız sadece GPU ayarı yapabilirsiniz, CPU için BIOS'tan ayar yapmanız gerekiyor. RAM hızları CPU muzun desteklediği maksimum hız olan 3200'de olmalı, RAM'leri 3600 de çalıştırırsanız drop yiyebilirsiniz veya FPS'iniz azalabilir.

Bilgisayarı yeni kurdum, Valorant harici discord ve amd adrenalin var. Minimum fpsde 150 fps az almak normal mi? İşlemci tabanlı oyunda bu kadar düşük cpu alması normal mi? Gerçekten kafam karıştı.

Cpu 3.49ghzde gösteriyor 4.4ghzye kadar desteklemiyor mu cpu?

Bilgisayarı yeni kurdum, Valorant harici Discord ve AMD Adrenalin var. Minimum FPS'de 150 FPS az almak normal mi? İşlemci tabanlı oyunda bu kadar düşük CPU alması normal mi? Gerçekten kafam karıştı.

Evet efendim normal çünkü Valorant dediğim gibi önbellek kullanıyor ve 150 FPS bence yeterli ayrıca orada yazan CPU'nun kullanım oranı ile önbelleğinin kullanımı farklı, önbellleğinin kullanım oranı gözükmüyor diye biliyorum, Valorant önbellek kullanıyor, direkt olarak CPU'yu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…