Oyunlarda ekran bozuluyor

Polyhaxia

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
AMD Radeon RX 580
İşlemci
Intel Core i7-9700K CPU @ 3.60GHz
Öncelikle selamlar:
Birçok oyunda fotoğraftaki gibi çizgiler ve bozulmalar oluyor. İnternette çok bir şey bulamadım. Her zaman olmuyor mesela Minecraft'ta shader açıkken oluyor ama kapalıyken sorun yok. Bir ay kadar önce SSD değiştirdim ondan kaynaklı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-17 saat 21.08.24_048976f1.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-17 saat 21.08.24_048976f1.jpg
    227,6 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar:
Birçok oyunda fotoğraftaki gibi çizgiler ve bozulmalar oluyor. İnternette çok bir şey bulamadım. Her zaman olmuyor mesela Minecraft'ta shader açıkken oluyor ama kapalıyken sorun yok. Bir ay kadar önce SSD değiştirdim ondan kaynaklı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartını zorlandığınızdan kaynaklı olabilir. Shader kapalıyken oluyor mu?

Öncelikle selamlar:

Shader ayarlarından keskinliği kısıp kontrol edin, işe yaramazsa AMD uygulamasından FSR'mı açık kalmış bakın. Bir ihtimal uzak çizim mesafesi ayarı kısık kalmış da olabilir.

Öncelikle selamlar:
En son SSD değişiminden sonra böyle sorunlarla karşılaştıysan SSD sebep oluyor olabilir. SSD'nin sağlığını test etmende fayda var.

Öncelikle selamlar:
hocam bende de benzeri oluyor. herhangi bir oyunda yükleme ekranında sanki ekran parlaklığı değişiyor ve bir çözüm bulamadım.

FSR kapalı ve ayarları yapınca da düzelmedi.

Genelde bu tip olaylar VGA bağlantılarında olur ama HDMI ile bağlandığınızı düşünüyorum o yüzden belli bir çözüm sunamadım. Masaüstünde de oluyorsa görüntü kablonuzdan, sadece oyunlarda ve ekran kartını yoracak programlarda oluyorsa da ekran kartınızdan şüphelenmenizi tavsiye ederim, SSD kaynaklı problemler genelde yükleme hataları ve açılış gecikmeleriyle kendini belli ederken, sizin direkt görüntü çamurlaşması benzeri bir şey yaşamanız (ekran kartınızın da ölü denecek kadar eski olmaması) fazlasıyla garip. Bir ihtimal kartınızda (ayrıntıları da bilmediğimden tahmin üzerine konuşuyorum) mining yapılmış olabilir.

Display Port ile bağlı, mining ben yapmadım ama benden habersiz yapıldıysa nasıl öğrenebilirim. Masaüstünde hareketli arka plan çalışıyorken oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
youtube a videosunu attım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı