Oyunlarda Ekran Kartında DirectX Uymazsa Grafik Yamasıyla Uyar mı?

TheLyre

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, başlıkta söylediğim gibi güncel oyunlarda biliyorsunuz DirectX 11 uyumlu ekran kartları istiyor ve benim ekran kartımda maalesef DirectX 10.1 uyumlu. Ama internette Ragnos adlı kişinin yaptığı grafik yamasını görünce ve biraz araştırma yapınca bu yamalarla benim bilgisayarımda güncel oyunları açabileceği kânatına vardım.

Ama benim sorunum şu ki acaba grafik yaması yapsam, grafiklerde haliyle düşeceği için DirectX sürümü de düşer mi? Yani ekran kartım görüntü vereceği bi hâl alır mı? Oyunları oynayabilir miyim?

Oyundan oyuna değişiyor sanırım.
Şunu buldum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her oyun için farklı bir işlem olabilir tabi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

En son 9600GT kartımla bu işlemi yapıp COD:Ghosts oynayayım dedim, 3 yada 5 fps veriyordu 800x600 Lowest ayarlarda. Boşuna beyninizi yormayın, oynayamazsınız.
Ama Ragnos1997 adlı kanalda oyunlarda sıkıntı yok gibi duruyor, yani kasma olmuyor. Olmama sebebi de grafikleri baya bir düşürüyor. Acaba sizin kasma sebebiniz başka yoldan dolayı olabilir mi?

Hani zaten biraz düşününce grafik düştüğü için fps artacaktır, değil mi?

Oyundan oyuna değişiyor sanırım.
Şunu buldum:

Her oyun için farklı bir işlem olabilir tabi.

Benim dediğim yamayla bu videolar arasında hiçbir alaka yok, altta verdiğim videoya bakarsanız o ekran kartıyla Ragnos adlı kişi Gta 5 oynayabiliyor.Benim dediğim yama da grafikler baya bir düşüyor.

Ragnos1997 yamasının DX ile alakası yok, düşük kartlarla akıcı bir şekilde GTA V deneyimi için yazıldı. Ben DX yaması yaptığımda 1920x1080 Ultra ile 800x600 Lowest arasında hiçbir şekilde FPS farketmiyordu.
Nasıl yani benim ekran kartımın DirectX'i yetmezse oyunda yama yapsam bile DirectX sıkıntısı yaşar mıyım?

Ama videoya bakınca ya da başka oyunlardaki videoları bakınca adamın ekran kartının eski olduğu görünüyor. Yani DirectX sürümü de eski. Ama yaptığı yamalarla DirectX sürümü sanki uyuşuyor gibi.

Bu videoya bakarsan Watch Dogs gibi bir oyun böyle bir ekran kartında hiç çalışır mı?

Modifikasyonların işe yarayacağını pek zannetmiyorum. Şu şekilde düşünün almanca bilen bir ekran kartını Türkçe anlamaya çalışmak gibi birşeydir.Çalışır ama 1 ile 5 fps görürsünüz. Puzzle'da uymayan parçayı bantla yapıştırmak gibidir :) daha çok örnek verebilirim.

Tamam da sonuçta biz grafikten ödün veriyoruz, ona bağlı olarak da fps'de artacaktır değil mi? Tamam oyun belki donabilir ama 5 fps falan çok düşük, en az 15 - 20 fps alırım diye düşünüyorum. Nerden biliyorsun derseniz videoya bakın anlarsınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı