Oyunlarda F klavye sorunu

İşletim sistemi
Windows 8.1

milenyum0

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Tekniker
Ben her zaman 10 parmak F klavye kullanan birisiyim. Ancak bilgisayarımda oyun oynarken tuş kombinasyonları farklı olduğu için Q klavye de ayarlı. Bilenler bilir CTRL+Shift tuşlarına aynı anda basılırsa klavye geçişleri yapılıyor.
Sorun şu ki bazen klavyeyi değiştirmeden oyunları açtığımda ve oyun içinde CTRL+Shift yaptığımda klavye değişikliği olmasına rağmen hala F klavye ayarlı gibi davranıyor. Eski bir oyun olmasına rağmen CS 1.6, F'de olsa Q'da olsa her zaman klavyeyi Q olarak tanıyor onda sorun yok. Ama HL2, CS 2.5 veya CS GO daha yeni oyunlar klavyeyi F görüyor ve oyun içinde değiştirmeme rağmen düzelmiyor. Hatta Windows tuşuna basıp masaüstü üzerinden Q geçişini yapsam bile geçerli olmuyor. Oyunu kapatıp yeniden açmak da gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sorunu tam olarak anlamak istiyorum siz CS-GO gibi oyunları oynarken yine "asd" tuşlarına basınca mı hareket edebiliyorsunuz?

Şimdi sorunu tam olarak anlamak istiyorum siz CS-GO gibi oyunları oynarken yine "asd" tuşlarına basınca mı hareket edebiliyorsunuz?
Hayır edemiyorum. F klavyedeki konumundaki ASD ile hareket ediliyor. Qdaki gibi değil.

Oyunun tuş ayarlarında sola gitmeyi "U" sağa gitmeyi "E" gibi tuşların yerini değiştirdiniz mi?
Hayır. Yapmak için uğraşmadım. O şekilde çalışır ancak, bu f klavye kullanıcıları icin hep varolan bir sorun. Kimse bununla ilgili birşey yapmıyor. Ben aslında çözüm için değil de derdimi yanmak için açtım bu konuyu açıkçası.

Maalesef dünya genelinde Q klavyenin çok kullanılmasından dolayı oyun yapımcıları F klavyeleri falan umursamıyor. Bu kullanıcılar da sizin gibi mağdur kalıyor. Bu durumla ilgili kendileri çözüm bulmak zorunda kalıyor. Ki zaten F klavye Türkiye'ye özel bir klavye ve Türkiye'deki oyun yapımcıları bile fazla önemsemiyor bu klavyeyi.

Bir sürü oyun oynayan birisini düşünün. Hepsini tek tek tuş ayarlaması yapması çok zor ve can sıkıcı olurdu. Ayrıca sadece f ayarlı değil q da ayarlı olmasına rağmen oyun içerisindeyken q klavyeye geçişi yapma çözümü öyle yapılamayacak kadar zor bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Sorun f klavyeyi görmemesi değil görmesi. Örneğin cs 1.6 her daim q gibi davranıyor. İstenilen bu aslında. Saygılar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…