Oyunlarda fazla VRAM kullanımı

Berk Chelik

Hectopat
RX 6400 ekran kartım var ve çoğu oyunu VRAM yüzünden oynayamıyorum, Resident Evil Village oyununda en düşük texturede oynasam dahi 4 GB'ı aşıyor ve donmalara sebep oluyor. İşin sinir bozucu kısmıda ben oyunda neredeyse 140-150 FPS alıyorum buna rağmen hiçbir ayarı arttıramıyorum çünkü en düşük grafikte bile VRAM kullanımı sınırı aşıyor? Bu normal mi normal değilse nasıl çözerim?

Anti-analizing açıksa kapat. Filtrelemeler çok VRAM yer. Halihazırda doldur boşalt yapar ama tabii oda ısındığı zaman yavaşlayacaktır. Yeni nesil kart alıyorsunuz ve AAA oyun oynamak istiyorsunuz. Tercihiniz yanlış olmuş.

Anti-analizing açıksa kapat. Filtrelemeler çok VRAM yer. Halihazırda doldur boşalt yapar ama tabii oda ısındığı zaman yavaşlayacaktır. Yeni nesil kart alıyorsunuz ve AAA oyun oynamak istiyorsunuz. Tercihiniz yanlış olmuş.
Eski bilgisayarımda VRAM aşılsa bile bu kadar sıkıntı yapmıyordu. Bu kartta gördüm bu kadar fazla sıkıntı, evet tercihim yanlış ama daha yüksek ekran kartlarına bütcem yetmiyordu.

Sistemin geri kalanı nedir?
i3 10100f - 16 GB RAM - B460M-A PRO

Her oyun VRAM asıldığında aynı tepkiyi vermiyor. Kimi oyun akıcı oynatmaya devam ederken kimi oyun takılmalara sebebiyet verebiliyor. Oyun motoru burada her şey demek.
8 aylık deneyimlediğim kadarıyla bu ekran kartı optimizasyon konusunda sıkıntılı, üstüne VRAM aşılması eklenince iki kat sorun çıkarıyor. VRAM kullanımını azaltabileceğim bir yöntem var mıdır? Oyundaki tüm ayarları kapatıp düşüğe aldım.

Oyundan oyuna değişir. Bazı oyunlar fazla VRAM yemeyi seviyor. Günümüzde 4 GB yetersiz ayarlar düşük de olsa.
10 yıllık GTA 5'de bile VRAM kullanımı en az 3500'leri görüyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı