Oyunlarda FPS drop problemi

bob.ross

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 hafta önce topladığım sistemde, oyun oynarken inanılmaz donmalar yaşamaya başladım. Fortnite'da donuyor ve 5 saniyeye kadar sayabiliyorum tekrar gelene kadar. Yolunda gitmeyen ne var bilmiyorum. Oyun açıkken Ryzen master'ı takip edeyim dedim, clock Speed 1.5-2.0 civarında geziyor. Boşta ise 300 MHz'lere kadar düşüyor. Ryzen 3000 serisinin voltaj sorunuyla ilgili mi acaba diye precision boost overdrive ve Core performance boost kapattım düzelmedi, güç ayarlarından Ryzen balanced'ı Ryzen performance'a aldım düzelmedi. Oyun oynanmıycak halde. Kurcalamadan önce size sormak istedim uzman olduğum bir konu değil BIOS, OC işleri. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada sistem
Ryzen 7 3700X
MSI X570 Ace
Asus ROG STRIX 2070 OC
Kingston HyperX Predator 3200 mHz 8GB
NZXT S340 Elite
Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80+ Gold

Dosya Ekleri

• IMG-20190821-WA0000.jpg
    IMG-20190821-WA0000.jpg
    295,1 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleme:
Sistemini upgrade etmeden önce böyle bir sorun yaşıyor muydun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberden yararlanarak oyun oynarken verileri gösteren bir video paylaşabilirsen iyi olur.

Sistemini upgrade etmeden önce böyle bir sorun yaşıyor muydun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberden yararlanarak oyun oynarken verileri gösteren bir video paylaşabilirsen iyi olur.

Upgrade değil yeni toplanmış sistem.

Bu konu senin değil mi?

Bu konu senin değil mi?
Haa evet o kendi sistemim benim. Bu konuyu ev arkadaşım adına açtım onun sistemi.

Neyse.

Bu 5 saniyelik takılmalar sadece Fortnite'da mı oluyor?
Hayır tüm oyunlarda
8 GB RAM var sanırım sistemde. Aynısından bir adet daha almanız gerekiyor. Single channel RAM le bu durumu yaşamanız gayet doğal.
Bu sorun ev arkadaşımın sisteminde yaşanıyor. Kendiminkinde de 8 GB single channel var ama gayet akıcı oynayabiliyorum. Arkadaşımın sistemi benimkinden çok daha iyi olduğu halde bunu yaşıyor.
Bu da drop yaşanırkenki ekran videosu. Umarım yasak değildir doğrudan foruma video yükleyemedim.

Son düzenleme:
Değerlere baktım.

İşlemcinin frekans değerleri normal seyrediyor. Aynı şekilde ekran kartınında.

Sıcaklıklarda herhangi bir sıkıntı yok. Gerçi işlemci sıcaklığını paylaşmamışsın.

Şimdi geriye depolama ve bellek kalıyor. Tek kanal RAM kullanılan sistemlerde stutter yeme ihtimalin fazladır ama senin yediğin stutterların süresi çok uzun 4 saniye. Tek kanal RAM kullanmanın neredeyse 4 saniyelik donmaya neden olacağını düşünmüyorum. RAM kapasitesi yetersiz olduğu için olabilir ama uzak bir ihtimal. Fortnite'ın 1 ay önce yayınlanan benchmark testlerine baktığımda Epic ayarlarda 7.9-8.1GB'lık bir bellek kullanımı mevcut. Sorunun yetersiz bellek miktarından kaynaklandığını anlamak için ayarları düşür FPS 75 civarlarına sabitle. Gerçi NVIDIA'da FPS sabitleme diye bir şey var mı bilmiyorum. AMD'de vardı.

Bunlar haricinde kullandığı depolama birimine HD Tune Pro programını kullanarak benchmark ve health testlerini uygulayın.

Değerlere baktım.

İşlemcinin frekans değerleri normal seyrediyor. Aynı şekilde ekran kartınında.

Sıcaklıklarda herhangi bir sıkıntı yok. Gerçi işlemci sıcaklığını paylaşmamışsın.

Şimdi geriye depolama ve bellek kalıyor. Tek kanal RAM kullanılan sistemlerde stutter yeme ihtimalin fazladır ama senin yediğin stutterların süresi çok uzun 4 saniye. Tek kanal RAM kullanmanın neredeyse 4 saniyelik donmaya neden olacağını düşünmüyorum. RAM kapasitesi yetersiz olduğu için olabilir ama uzak bir ihtimal. Fortnite'ın 1 ay önce yayınlanan benchmark testlerine baktığımda Epic ayarlarda 7.9-8.1GB'lık bir bellek kullanımı mevcut. Sorunun yetersiz bellek miktarından kaynaklandığını anlamak için ayarları düşür FPS 75 civarlarına sabitle. Gerçi NVIDIA'da FPS sabitleme diye bir şey var mı bilmiyorum. AMD'de vardı.

Bunlar haricinde kullandığı depolama birimine HD Tune Pro programını kullanarak benchmark ve health testlerini uygulayın.
Ayarları düşürdüm fps sabitledim devam etti sorun. RAM kaynaklı olmadığı anlamına geliyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı