Monster marka laptop sahibiyim. 4 gün önce başlayan FPS düşmeleriyle sorun baş gösterdi. Oyunlarda aniden FPS düşüp tekrar yükseliyor bu da oyun zevkine engel oluyor. F1 2020 oyununda yüksek ayarlarda 110-125 FPS alırken anlık olarak 70-80 FPS'lere düşüp yükseliyor. CS:GO oyununda da takılmalara sebebiyet veriyor. Dün cihazımı formatlamam gerekti Control Center uygulamasından dolayı. Temiz bir kurulum yapıp oyunları tekrar yükledim. Biraz az önce Monster teknik servisinden uzak bağlantı yaparak bütün Gaming ayarları yaptılar.
Her şeyi maksimum performansa çektiler yeniden başlattım cihazı. Oyunlara girdiğim de hala FPS düşmesi yiyorum. Sıcaklıklarla alakası yok kendi fanı ayrıyeten soğutucusu yok iki oyunda da CPU 70 dereceyi GPU 67 dereceyi geçmiyor. Kullanımlarda olması gerektiği gibi GPU 95-99 arası CPU 45-60 arası kullanıyor. Tek slot 16 GB RAM var 4 gün öncesine kadar bu sorunum yoktu. Çözümünü bilen var mı? Şu an ki durumda servise gönderemem ayrıyeten iş bilgisayarı olarak da kullanıyorum.
Isınma problemi yok çok şükür oyunlarda CS:GO'da Control Center arka planda çalışıyor ara ara bakıyorum CPU 70 dereceyi GPU 68 derecelerde geziniyor. F1 2020 oyununda da MSI Afterburner'dan anlık takip ediyorum. CPU 70-75 arası GPU 65-70 arasında bakıldığı zaman sıcaklıklar çok iyi derecelerde.
Termal macun olayı da bilgisayarım daha 3 aylık temmuz ayının ortasında aldım. Termal macunun sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Power throttling bu bahsettiğiniz şey de ısınmadan kaynaklı onun da olduğunu zannetmiyorum. Çözemedim bir türlü.
ThrottleStop is a small application designed to monitor for and correct the three main types of CPU throttling that are being used on many lapto
www.techpowerup.com
Ardından programı çalıştırıp bana Ana Ekran, FIVR, TPL sekmelerinin ekran görüntüsün atın. Monster cihazınızın da güç modlarını görmem yararlı olabilir. Monster Kontrol Merkezinin de güç yönetimi kısmının fotoğrafını atın.
MSI Afterburner kurulu mu?
Cihaz uzun süredir şarj edildi mi? Yani uzunca bir süre AC (Şarj Adaptörü) kullanılmadığı oldu mu? 1 hafta gibi.
Hem iş hem oyun bilgisayarım o yüzden işteyken genellikle bataryayı çıkartıyorum. Haftada bir bataryasıyla çalışıyorum. Daha bu zamana kadar batarya takılı hiç oynamadım. Oyun oynayacağım zaman bataryayı çıkarıp şarjda oynuyorum.
Hem iş hem oyun bilgisayarım o yüzden işteyken genellikle bataryayı çıkartıyorum. Haftada bir bataryasıyla çalışıyorum. Daha bu zamana kadar batarya takılı hiç oynamadım. Oyun oynayacağım zaman bataryayı çıkarıp şarjda oynuyorum.