Arkadaşlar RX570 ekran kartım var. Kasanın hava akışı iyi olmadığı için çok ısınıyor. Ben de fps sabitleyerek düşürüyorum mecbur. Ancak bazı oyunlarda fps sabitleme seçeneği olmuyor. Radeon Chill'den yapsam bile sabitlemiyor genelde. Mesela Bannerlord'da nasıl sabitleyebilirim?
Arkadaşlar RX570 ekran kartım var. Kasanın hava akışı iyi olmadığı için çok ısınıyor. Ben de fps sabitleyerek düşürüyorum mecbur. Ancak bazı oyunlarda fps sabitleme seçeneği olmuyor. Radeon Chill'den yapsam bile sabitlemiyor genelde. Mesela Bannerlord'da nasıl sabitleyebilirim?
Dikey Senkronizasyon - V-Sync - Bazı oyunlarda başlatma seçeneklerine yazılan kodlar ile - Bazı oyunlarda konsol komutları ile. Fakat 100 oyunun 90'ında V-Sync (Dikey Senkronizasyon) bulunmakta. Not: V-Sync monitörünüzün Hertz değerine göre eşitleme yapar. 60Hz monitör için 60FPS, 144Hz monitör için 144FPS'de sabitlemeye çalışır.
Download RTSS Rivatuner Statistics Server This is the official homepage for Rivatuner. Initially designed as a small helper application for RivaTuner graphics card utility, RivaTuner Statistics Server became de-facto framerate mon...
Bazı oyunlarda oyunu 30-60-90 FPS vs şeklinde sabitleme seçenekleri oluyor mesala BF1 gibi. Bu tür oyunlarda FPS'i sabitleyerek laptopın fazla ısınmasının önüne geçebiliyorum ama çoğu oyunda bu tür seçenekler olmuyor. V-sync açıyorum ama bu sefer de input lag oluşuyor. Mouse hareketlerinde ve bu...
www.technopat.net
Bağlantıdaki arayüz değişmiş olabilir. Değişmediyse, oraya bakarak yapabilirsin.