Oyunlarda gecikme (Timer Resolution)

İşletim sistemi
Windows 10

wolfuztein

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Anaokulu Öğretmeni
Komut istemindeki bu değerlerle ilgili bilgisi olan var mı? Oyunlardaki FPS dropları, anlık donmaları, Latency'i etkiliyormuş.

Dısable hpet - bcdedit /deletevalue useplatformclock = bunu yaparak performans artışı sağladım yani uzun zamandır kullanıyorum.

Dısable dynamıc tıck - bcdedit /set disabledynamictick yes = bunun ne olduğunu halen anlamadım latoplardaki güç tüketimiyle ilgiliymiş ama masaüstü bilgisayarlar için de kapatın diyorlar, neden?

Dısable synthetıc tımers -bcdedit /set useplatformtick yes = bunu kapatmanın veya açmanın ne gibi artısı veya eksisi var?

Bcdedit /set useplatformtick yes = yazınca disable oluyorsa tam tersi no yazınca mı enable olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem sistem ayarlarıyla veya değerleriyle oynamamanızdır. Gecikmelerin asıl ve en büyük nedeni genelde donanım kaynaklı veya bileşen kaynaklı olabilmekte.

İşletim sistemi kaynaklı olanlar genel itibariyle insanların fark etmesinin imkansıza yakın olduğu süreler. Daha iyi bir donanımla durumu kontrol edin derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı