Oyunlarda gecikme

İşletim sistemi
Windows 11

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
Sorunu çok uzun zamandır yaşıyorum. Artık bu sorun canımı sıkmaya başladı. Detaylı bir şekilde oyunlarda yaşadığım sorunu buraya son kez yazmak istedim belki farklı bir çözüm önerileri sunabilen olur.

Sorunum: İlk önce bu sorun bir anda başladı yaklaşık 1.5 sene önce bilgisayarımda bir anda geçikme olmaya başladı. Oyunlarda bariz bir şekilde rakip bana karşı bir peek avantajı sağlıyor. Oyun eskiye göre inanılmaz derecede akıcılığını kaybetti. Attığım mermilerin hedefe doğru bir şekilde gitmediğini, ayrıca oyunların genel performansı anlam veremediğim şekilde inanılmaz düştü.

Şimdi biraz detay vereyim, özellikle oynadığım oyun Valorant, PUBG, CS2 tarzı FPS oyunları. Valorant daha çok oynadığım için sorunu bu oyun üzerinden anlatacağım. Öncelikle round başları başlayınca silaha garip bir şey oluyor ve karakter silahı eline 2 kere çekiyor. Bunu başka arkadaşın bilgisayarı ve evinde test ettim onda böyle bir problem yok. Sonrasında round ortasında adam adam cros koyup beklerken böyle silah ileri gidiyormuş gibi saliselik bir şey oluyor, silah Bug'a giriyormuş gibi. Bu dediğim 1 maç içinde 4 5 kere oluyor. Bu sorun mental ve oyuna odaklanmamı engelliyor. Ayrıca oyunlar 144Hz oynadığım halde sanki oyunların akıcılığı 80 90Hz gibi geliyor.

Valorant'ta immortal 3, CS2'de faciet 10 seviye olan birisiydim bu sorun çıkana kadar. Arkadaşlarım bile sana ne oldu niye böyle oynuyorsun diyorlar artık. Şu an faciet oynamıyorum ama Valorant'ta yücelik ranktan yukarı çıkamaz hale geldim. Yücelik rankında bile göz açtırtmıyorlar artık bana.

Denediğim çözümler: Sıfır sistem dizdim eski bilgisayarımı sattım ve yerine aşağıdaki sistemi dizdim problem ona rağmen devam etti.

Ekran kartı 4060.
İşlemci AMD Ryzen 7600.
Corsiar 240mm sıvı soğutma.
RAM 2x8 16 GB 6000 MHz.
Anakart MSI-670Pro
Kingston SSD 1 TB 7000 okuma 6000 yazma.
Power corsiar 750W +60

Monitör AOC 144 Hz monitör.
Klavye SteelSeries Apex 7 TKL.
Mouse Zowie ec3.

Windows 10 ve Windows 11 iki işletim sistemini de denedim.

Ayrıca Superonline kullanıyordum, TurkNet'e geçtim sorun devam etti. TurkNet'i 100 mpb internetini 5 ay kullandım sorunum devam edince tekrarda Superonline 500 Mbps 50 upload internetine geçtim sorunum hala çözülmedi. Bug gibi olan şeyler devam ediyor. Bufferblout testi a çıkıyor ve sonunda oyunlar için düşük geçikme oranı dikkat işareti veriyor.

Binamız daha 4 senelik bina ilk 2 senesinde böyle sıkıntılar yoktu çok iyiydi her şey. Evimin elektrik tesisatını bile kontrol ettirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı