Oyunlarda gerekli yazılımlar

hurafeistans829

Hectopat
Daha fazla  
Örneğin; .NET Framework, Microsoft Visual C++, DirectX gibi yazılımlar niçin gerekli? Bazı kişiler oyunu oynamak için bu programları indirmem ve kurmam gerektiğini söylüyor. Ben oyunları sorunsuz oynayabiliyorum fakat bu programları son sürüme güncellemeli miyim? Windows Update kısmından bunlar otomatik güncelleniyor ama bana faydası nedir, ayrıca nereden sürümümü öğrenebilirim?

Bazı oyunların görüntü ayarlarında DirectX12 yazdığını görürsün. Bu Microsoft tabanlı bir yazılım. Grafik işlemcisinin işlemlerini sağlayan bir arayüz. Daha rahat, daha hızlı bir ortam sağlamış oluyor. Sürekli güncel tutman gerekir ve zaten günceller kendisini. DirectX'in resmi olarak son sürümü DirectX12. DirectX11 ile bir tank oyunu yapmıştım , aman aman. Pek hoş değil.

Oyunların grafik ayarlarında hangi sürümünü kullandığın yazar zaten, hangi sürümü desteklediyse o yazar; desteklemiyorsa zaten hata alırsın arkadaşın da dediği gibi.

Steam kullandığın zaman gerekli ek yazılımları kendisi indiriyor. Hiçbir oyun için bunları güncelleme veya değiştirme ihtiyacım olmadı şimdiye kadar.

Bazı oyunları oynaman için belirli Framework'leri yüklemen gerekir, bazılarında ise compile edebilmesi için compiler, genel olarak birçok oyun DirectX indirmeni isteyebilir, DirectX birçok API'nin birleşimi ile oluşan bir uyumluluğu artırıcı yazılım diyebiliriz. Klavye, ses, görüntü gibi birçok alanda uyumluluğu sağlar.

.NET Framework: .NET ile yazılan yazılımları çalıştırmayı sağlar. Basitce anlatmak gerekirse .NET ile yazılmış bir yazılımda ki kodları bilgisayara tanıtmaya yarar.

Microsoft Visual C++: Bilgisayara yüklenen programların düzgün çalışmasını sağlayan bir programlama dili olduğu programların stabil çalışmasını sağlamaktadır. Microsoft Visual C++ kaldırırsanız bilgisayarınız çökmez ama programların çalışmasında sorunlar çıkar ve programlar çalışmaz.

DirectX: Microsoft'un oyunlar ve çoklu ortam yazılımları için geliştirdiği Yazılım Programlama Arayüzü(API)'dür. Genel olarak baktığımızda DirectX bir tamamlayıcı görevi üstlenmektedir. Yani bilgisayarınızın donanımı ve uygulama arasındaki bağlantıyı sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…